Expo Josep Coll 2022 baner
Programació d\'estiu d\'ARBAR

Programació d'estiu d'ARBAR

ARBAR, 2021.
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014A22-Bonart(300x300)-01
L’Associació per a la Recerca Biocultural i Artística de Rodes (ARBAR) té com a objectiu fomentar la recerca, la producció i la difusió dels treballs relacionats amb el patrimoni biocultural, històric, antropològic i artístic de la serra de Rodes conceptualitzats en processos performàtics i performatius.

El programa compte amb una varietat d'intervencions performatives, accions-performances implicades i poesia contemporània de dones poetes, del juliol fins al setembre de 2021.

-El cicle Simpoiesis versa sobre el concepte de simpoiesis de Donna Haraway per analitzar, a partir de projectes performatius realitzats en els ecosistemes locals, l'estat d'hibris que caracteritza el món actual, com són les qüestions de gènere, l’ecologia i l’entorn mediambiental des d’una reflexió filosòfica centrada en la nova materialitat i el gir afectiu.

  • Intervencions al centre Arbar: El dissabte 10 de juliol a les 18 h al centre ARBAR les artistes Ariadna Guiteras i Bàrbara Sánchez Barroso - Adriana Vila Guevara presenten les intervencions del cicle A+A Simpoiesis, resultat de la recerca efectuada al llarg de tot l'any i del període de residència a la Vall de Santa Creu. Les artistes faran una visita explicant els seus treballs: Ariadna Guiteras presenta la intervenció i el treball en procés Aigua, llet i fang a la Sala del Vi i Bàrbara Sánchez Barroso - Adriana Vila Guevara el film en 16 mm Teixint-nos amb a la Sala de l'Oli. A la Sala de la Cuina es projecta els fons documentals dels projectes produïts per ARBAR fins al moment. Les intervencions es poden visitar fins a l'11 de setembre els dijous, divendres i dissabtes, de 18 a 21 h. A la pàgina web d'ARBAR es pot trobar la informació actualitzada dels projectes. Per a l’assistència a la presentació de les artistes cal fer una inscripció prèvia gratuïta a info@arbar.cat fins al 9 de juliol.  • Accions-performances implicades: En el marc del cicle A+A Simpoiesis, el dissabte 10 de juliol a les 19 h al centre ARBAR s’inicien les accions implicades de Bàrbara Sánchez Barroso – Adriana Vila Guevara Els nusos que nuem i, seguidament, l’acció d’Ariadna Guiteras Cartes a l'aigua, la llet i el fang I seguint el camí vell que va de la Vall a la desembocadura de la riera de la Vall. Aquestes accionsperformances permetran als participants – durant una hora – descobrir una relació entre diferents éssers que configuren l’ecosistema. Així com establir un vincle entre ells per propiciar uns lligams de respecte, cura, col·laboració i empatia per experimentar i establir unes connexions de simpoiesis. L’aforament a les accions-performances implicades és limitat i cal fer una inscripció prèvia gratuïta a info@arbar.cat fins al 9 de juliol.  • Accions-performance implicades: El dissabte 28 d’agost a les 19 h al centre ARBAR les artistes Ariadna Guiteras i Bàrbara Sánchez Barroso – Maria Mavila realitzen les darreres accions del projecte del cicle A+A Simpoiesis. Ariadna Guiteras presenta la segona part de l’acció Cartes a l'aigua, la llet i el fang II a les 19 h pels voltats hídrics de la Vall i amb final a la font del poble i Bàrbara Sánchez Barroso – Maria Marvila Una (espècie) de meditació crítica a la vinya 19.30 h a la vinya del Clumet. L’aforament a les accions-performance implicades és limitat i cal fer una inscripció prèvia gratuïta a info@arbar.cat fins al 27 d’agost.


-El concepte del cicle gira al voltant de la vigència de la feina de dones artistes amb unes trajectòries iniciades en els anys noranta i principis de l'any 2000 en l'escena de l'art i de l'art d'acció a Espanya. D'una banda, per establir precedents en la lluita de gènere contra la desigualtat professional i, de l'altra, per generar la seva pròpia línia de pensament, per revisar de manera crítica aquests condicionants heretats.

  • Accions: Dissabte 21 d'agost. Rosa Suñer i Roser Domènech Palpant marges a la fresca, amb Felícia Fuster a les 18 h; Mònica Fuster "Terra Plena" l'embranzida a les 19 h; El grup C-72R (Mònica Buxó i Marta Domínguez) Trajectòries a les 19.30 h. L’aforament a les accions-performance és limitat i cal fer una inscripció prèvia gratuïta a info@arbar.cat fins al 20 d’agost.


-Baix continu és el títol que Josefa Contijoch Pratdesaba va posar al seu darrer llibre de poemes publicat. S’inicia aquest cicle de poesia contemporània de dones poetes arrelades al territori amb el títol Baix continu 2021, per fer un “donatge” a Josefa Contijoch: poeta, narradora, assagista, traductora i activista cultural que va vehicular nombrosos actes per donar veu a les poetes d’arreu.

  • El diumenge 22 d’agost a les 12 h al centre ARBAR les poetes Rosa Font, Roser Domènech i Gemma Arimany recitaran poemes propis i també de Josefa Contijoch. L’aforament al cicle de poesia contemporània és limitat i cal fer una inscripció prèvia gratuïta a info@arbar.cat fins al 20 d’agost

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68