970x250_appec2021
Més de 125.000 persones han visitat els museus de Barcelona durant La Nit dels Museus

Notícies

Més de 125.000 persones han visitat els museus de Barcelona durant La Nit dels Museus

bonart barcelona - 20/05/12
La-Galeria-201602-recursBaner_JMdMoral_Bonart_360x356_v2
Els 52 museus de Barcelona i la seva àrea metropolitana que ahir dissabte, 19 de maig,  van obrir gratuïtament les seves portes durant La Nit dels Museus, van rebre prop de 125.000 visitants, entre les 19 i les 01 hores. Els visitants van poder gaudir de més de cent exposicions i col·leccions permanents, i en alguns casos, també d’activitats programades especialment per aquesta nit com ara concerts, visites comentades o tallers.

Entre els museus que van rebre més visites destaquen el MNAC, el Macba, el Muhba, el Museu Europeu d’Art Modern, el CosmoCaixa, el Museu Picasso, la Fundació Antoni Tàpies, el CaixaFòrum, el Museu d’Història de Catalunya, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Barbier-Mueller d’Art Precolombí o el CCCB. Una activitat amb gran èxit de públic va ser la visita guiada pel tram final de L’aqüeducte romà de Barcelona. Era la primera vegada que una activitat al voltant l’arqueologia s’incorporava al programa de La Nit dels Museus i va tenir prop de  2.000 participants. Pel que respecta al seguiment de La Nit dels Museus a les xarxes socials amb l’etiqueta #bcnesmuseu, l’activitat va tenir més de 425.000 seguidors i va ser tercer trending topic de la nit a Barcelona.

Per Jaume Ciurana, tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, "els ciutadans i ciutadanes de Barcelona i l'àrea metropolitana han tornat a mostrar ànsia de cultura, han visitat massivament els nostres centres patrimonials i han fet de la Nit de Museus, una vegada més, la gran festa del Patrimoni de la nostra ciutat. L'any vinent convidarem a més espais a que se sumin a aquesta gran festa cultural. Vull destacar l'èxit d'una de les novetats d'enguany, la visita comentada a l'aqüeducte romà, demostració de l'interès de la ciutat per l'arqueologia. El proper any incorporarem més activitats vinculades al nostre patrimoni arqueològic."

La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa en la qual hi participaven simultàniament més de 3.000 museus de 40 països.

A la imatge, detall d'una obra de l'exposició "El Gòtic Internacional" del MNAC.

Et poden
Interessar
...