Expo Josep Coll 2022 baner
El MNAC inicia el \

Notícies

El MNAC inicia el "Viquiprojecte MNAC"

bonart barcelona - 24/05/12
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catBONART_BANNER-POSTECTURA-180X180
En el marc de MuseumNext, el congrès internacional sobre museus i noves tecnologies que està tenint lloc aquests dies a Barcelona, el MNAC va anunciar ahir l’inici d’un projecte a la Viquipèdia amb l’objectiu d’obrir el museu a la societat. El Viquiprojecte MNAC s'emmarca dins dels procés d'internacionalització del museu. Pretén posar en valor el museu i la seva col·lecció  mitjançant l’enciclopèdia online Viquipèdia, en diversos idiomes. D’aquesta manera millorarà la presència a la xarxa tant del MNAC com de l'art català i els seus artistes més representatius.

Viquipèdia -l'enciclopèdia lliure- s'està convertint en l'enciclopèdia familiar del segle XXI, és una de les 5 webs més visitades del món i sovint és el primer resultat de cerca que ofereixen els cercadors com ara Google. És hora de sumar el coneixement expert dels museus amb el potencial de difusió de la Viquipèdia, amb l'objectiu de construir una relació proactiva que aporti beneficis a ambdues parts, per tal d'oferir  continguts al màxim d'usuaris i amb la millor qualitat possible.

Com diu el director del MNAC, Pepe Serra, “el museu té l'obligació de contextualitzar la seva col·lecció, fer-la més social i relacionar-la amb la d'altres centres, donant visibilitat i retornant a la societat el coneixement que es genera dins de la institució”. Una de les moltes maneres de fer-ho és traslladant aquest coneixement a la Viquipèdia. Cal tenir en compte que la viquipèdia en català rep uns 28 milions de visites al mes, i el conjunt total de viquipèdies uns 10 milions de visites cada hora. Per tal de contribuir a la distribució del coneixement  els museus se senten cada cop més cridats a participar en aquest projecte col·laboratiu.

Et poden
Interessar
...

728x90