BannerFCC_Bonart
L\'exposició monogràfica de Julio Romero de Torres rep més de 2.500 visitants durant la seva primera setmana

Notícies

L'exposició monogràfica de Julio Romero de Torres rep més de 2.500 visitants durant la seva primera setmana

bonart valència - 27/07/19
Baner_MarDeFons_Bonart_180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
L'exposició Julio Romero de Torres. Social, modernista i sofisticat ha rebut un total de 2.530 visitants en la seva primera setmana d'obertura al públic. La mostra, que compta amb la col·laboració de Bankia, és la primera monogràfica que es realitza a València del pintor cordovès, una figura imprescindible en l'art espanyol de finals del segle XIX i principis del XX. L'exposició es pot visitar fins al 8 de desembre de 2019 a la seu de la Fundació Bancaixa a València, plaça Tetuan 23.

Comissariada per Francisco Javier Pérez Rojas, l'exposició proposa un recorregut cronològic i conceptual per la trajectòria de l'artista amb obres de gran format datades entre 1895 i 1929. Retrats i escenes costumistes de l'Andalusia de l'època que constitueixen un valuós testimoni gràfic de la societat del període d'entresegles.

La proposta, que compta amb obres que procedeixen de més d'una vintena de col·leccions públiques i privades, revisa la seva evolució des de la seva joventut fins a la consolidació del seu estil amb un recorregut per diferents etapes diferenciades que deixen veure estils com el postromanticisme, el modernisme i el regionalisme.

El muntatge expositiu es completa amb una selecció de fotografies que aprofundeixen en la seva faceta més personal i social i amb la projecció de la pel·lícula Julio Romero de Torres, que inclou les úniques imatges en moviment que es conserven del pintor.


A la imatge, vista a l'exposició "Julio Romero de Torres. Social, modernista i sofisticat".

Et poden
Interessar
...