Expo Josep Coll 2022 baner
Jaume Amigó, el Marroc i el Japó a Michael Dunev Art Projects

Exposicions

Jaume Amigó, el Marroc i el Japó a Michael Dunev Art Projects

bonart torroella de montgrí - 16/06/12
La-Galeria-201602-recursBanner300x300
Jaume Amigó torna a Michael Dunev Art Projects per exposar, fins al 7 de juliol, una acurada selecció de pintures i escultures realitzades recentement sota el títol Afrika: pintures i dibuixos. Aquestes peces tenen com a punt de partida l’experiència dels seus viatges i estades al Marroc i el Japó.

Els freqüents viatges d’Amigó a aquests països han deixat una empremta significativa en l’obra d’aquest artista polifacètic. L’obra de Jaume Amigó es caracteritza, amb un llenguatge gairebé jeroglífic, per la destil·lació d’una iconografia distingida per elements senzills, inspirats en estris quotidians o bé en la naturalesa, recordant núvols, flors o vents. Treballa principalment sobre tela o metall, però el suport de preferència per a l’artista és el paper, que comporta qualitats orgàniques (té voluntat, memòria i reacciona al medi ambient tal com un ésser vivent).

Durant una de les seves estades al Japó, Amigó, va començar a treballar en la tècnica del raku, un tipus de ceràmica, les propietats de la qual li ofereixen un ampli camp per a l’experimentació. El resultat dels seus primers esforços va ser tan positiu que, quan va tornar, va instal·lar un forn de ceràmica al seu taller on ha seguit experimentant, fascinat amb els resultats que ofereix aquest mil·lenari procés.

Les seves obres resulten íntimes, serenes i orientades cap a l’interior. Inspiren proximitat i contemplació, una reducció de la distància física entre l’obra i l’espectador. El que Amigó ofereix en les seves pintures és el buit, que consisteix en una suspensió de paraules en el seu ús servil i que constitueix, en definitiva, la recitació interior dels nostres esperits Durant els últims temps, Amigó s’ha mantingut ocupat amb activitats que inclouen una estada de sis mesos a La Ferme Asile, de Sion, Suïssa, (amb la seva respectiva exposició); exposicions a Amsterdam i el Japó, col· laboracions amb escenògrafs i coreògrafs en l’elaboració d’escenaris; instal· lacions d’escultures elaborades per a encàrrecs públics: Sant Sadurní d’Anoia, hotel Meridien, Barcelona, el temple budista de Shoukakuji (Osaka); exposicions a Barcelona i Sant Feliu de Llobregat i més recentment, diverses estades al Marroc, fèrtils projectes que han servit d’inspiració per a Afrika.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1