818x68-Bonart-IA

Exposicions

L'Espai Born del Casal Solleric presenta l'exposició "Almagul Menlibayeva. Daughters of Turan"

L\'Espai Born del Casal Solleric presenta l\'exposició \
bonart palma - 18/06/12
L'Espai Born del Casal Solleric presenta l'exposició Almagul Menlibayeva. Daughters of Turan. Solo Video 2003-2011 comissariada per Pilar Ribal. L'exposició mostrarà del 21 de juny al 9 de setembre del 2012 el treball de Almagul Menlibayeva, nascut a KazaKistán el 29 de novembre de 1969. És una de les figures més representatives de la nova generació d'artistes d'Àsia Central. Actualment viu i treballa a Berlin i Almaty. Va estudiar a l'Academy of Art and Theatre de Kazakhstan i va realitzar estudis de pintura amb Sergei Maslov, que la va introduir a la pràctica de l'art contemporani com a resposta a l'educació conservadora que imposava el sistema acadèmic soviètic.

Artista multidisciplinari, l'obra de Almagul Menlibayeva, abasta la gràfica, la pintura, el vídeo, la instal·lació, la fotografia i la performance, havent format part de la programació d'importants museus i festivals de tot el món, com la Biennal de Venècia (en tres ocasions: 2005, 2007 i 2009), la Biennal de Sidney (2006), el Queens Museum de Nova York (2009), Palais de Tokyo (2010) o la Sharjah Biennial (2011).

Com mostren els seus treballs videogràfics, la seva investigació artística és compromesa, centrant-se en la iconografia, les tradicions, les tensions ocultes i els llenguatges visuals de les diferents culturals del seu país natal, a través de les quals conjuga una reflexió molt personal i compromesa que es plana sobre la feminitat i l'Islam, fent del cos una metàfora d'identitat. Les expressions d'aquesta cultura de les estepes influeixen seu pensament místic, impregnat de la força del territori salvatge de Kazakhstan, de la religió, la filosofia, els paisatges i fins i tot dels dissenys tèxtils típics de les seves dones, que per a ella representen una forma de arquitectura nòmada.

Dijous 21 a les 19 h. tindrà tambñe lloc al Casal Solleric la inauguració de l'exposicions Hong Kong. Un punt de vista amb els treball de Gerardo Cañellas, Pedro Coll, Teresa Pou, Lluís Real i Javier Saguillo. Igualment s'inaugurarà la mostra Toni Amengual. Mallorca som tots, un projecte de participació ciutadana comissariat per Georgina Sas.

Nial nou-180x178MG_Bonart-180x180px

Et poden
Interessar
...