FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Walking on faces" de Bernardí Roig a la Llotja

bonart palma - 10/07/12
BanerVictor04Baner_EugeniaBalcells_Bonart_360x356
El conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, i l’artista Bernardí Roig, han presentat l’exposició del treball multidisciplinari Walking on faces, el qual es podrà visitar a les instal·lacions de la Llotja de Palma fins el mes de novembre. A principi de primavera, la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats va sol·licitar la col·laboració de 1.700 voluntaris majors d'edat per dur a terme aquest projecte desenvolupat per l'artista Bernardí Roig. La convocatòria, coneguda com a Faces Project, es va dur a terme a l'edifici de la Llotja, entre els dies 21 i 24 del mes d'abril, i s'hi varen presentar 1.870 persones. Se'ls va fotografiar la cara mentre imitaven una de les tres expressions facials proposades, totes amb els ulls tancats. Les imatges obtingudes durant aquestes quatre sessions fotogràfiques són les que ara cobreixen completament el terra de la Llotja. S'han imprès damunt rajoles de fusta de 68x68x2 cm i tenen la signatura de l'artista a la part posterior. En acabar l'exposició, tots els que varen prestar la cara per a la realització d’aquest projecte rebran la peça en què apareixen reproduïts.

Walking on faces és la conseqüència ordenada d'aquesta convocatòria. Es tracta d’una obra combativa i reflexiva. Per una banda, pretén prendre la Llotja i els que hi habiten, aproximar la identitat de l'espai públic a la de l'individu. Per l'altra, planteja una reflexió sobre l'estatut de la imatge, la semblança, la solitud, la cara i les diverses expressions d'aquesta.

L'origen del projecte és una mirada a les escultures de Franz Xaver Messerschmidt, artista austríac del segle XVIII i mestre de la distorsió del rostre. Però Bernardí Roig no fa feina amb pedra, sinó amb llum i amb la capacitat que té aquesta de modificar la nostra consciència. En aquesta cas, una columna de llum la intensitat encegadora de la qual no sosté l'espai, sinó una mirada adreçada cap a dins.

Et poden
Interessar
...

817x68