970x250_appec2021
Christopher Salter presenta a LABoral \

Exposicions

Christopher Salter presenta a LABoral "n-polytope (After Xenakis)"

bonart gijón - 12/07/12
Impremta Pages - banner-180x178Eude, generic
L'artista i investigador nord-americà Christopher Salter presentarà a LABoral, a partir de divendres 20 de juliol, n-polytope (After Xenakis), una gran instal·lació audiovisual performativa amb la qual reinterpreta, amb els mitjans tècnics existents avui, els espectaculars entorns arquitectònics imaginats en els anys 70 i 80 del passat segle per l'arquitecte i compositor grec Iannis Xenakis. La instal·lació es podrà visitar del 20 de juliol al 10 de setembre del 2012.

Mitjançant una residència de producció a LABoral des de finals de juny al costat dels seus col·laboradors en aquest projecte: Sofià Audry, Marije Baalman, Adam Basanta, Elio Bidinost i Thomas Spier-Salter ha desenvolupat la peça que es presentarà a la Galeria d'Exposicions. n-polytope es mostrarà fins al 10 de setembre a la Galeria de Exposicions del Centre d'Art i Creació Industrial de Gijón, com pas previ a la seva presentació en altres espais artístics internacionals.

n-polytope (After Xenakis) és una re-imaginació contemporània dels radicals treballs arquitectònics del compositor i arquitecte grec Iannis Xenakis anomenats Polytopes (a partir del grec poli,'molts' i topos, 'espai'). El primer d'aquests espais, articulats a través de llum i so, es va presentar a la Expo'67 a Montreal i posteriorment a Europa i l'Orient Mitjà en les dècades dels 70 i 80. Aquestes instal·lacions evoquen, a través de la dinàmica temporal de la llum i el so, el comportament indeterminat i caòtic de la naturalesa: rius, núvols, ones i fenòmens cosmològics. Reiventar aquests politopos va més enllà d'un mer exercici històric, ja que constitueixen obres seminals de la història dels nous mitjans, de les que, encara avui dia, es desconeix molta informació.

Et poden
Interessar
...