FCC-Segell-banner4
La Sala Parés i la Trama exposaran l\'art més jove del 6 al 24 de setembre

Convocatòries

La Sala Parés i la Trama exposaran l'art més jove del 6 al 24 de setembre

bonart barcelona - 16/07/12
Baner_Esteva_Bonart_360x356Nial nou-180x178
Del 6 al 24 de setembre la Sala Parés i la Galeria Trama exposaràn l'art més jove en la cinquena edició del concurs Art 30 que reuneix per cinquè any consecutiu als deu joves artistes guanyadors del concurs homònim convocat per la Facultat de Belles arts de la Universitat de Barcelona, organitzat per la Sala Parés i la Galeria Trama i patrocinat per la Fundació Banc Sabadell. Any rere any, el concurs aconsegueix els seus principals objectius: promocionar l'art entre els creadors menors de 32 anys i afavorir la relació professional dels artistes amb el món de les galeries i el mercat d'art. La present edició compta amb la participació de 87 artistes vinculats a 8 facultats de Belles arts espanyoles i de dues universitats a França i Portugal que ja van participar el passat any: la Université de Bordeaux i la Universidade de Lisboa. La centenària Sala Parés de Barcelona, juntament amb la Galeria Trama, acullen l'exposició amb l'obra dels artistes guanyadors del 6 al 27 de setembre i a partir del mes de novembre la mostra visitarà Madrid i itinerará també a València i Sevilla.

Art 30 és un premi per a artistes joves i és, també, una oportunitat d'exposar en una galeria d'art de referència. La cinquena edició es caracteritza per la consolidació del projecte que des dels seus inicis ha tingut tres objectius: estimular i difondre l'obra de joves creadors en el camp de de fotografia i la pintura, vincular el món universitari de les belles arts amb el sector professional de galeries d'art i fomentar el col·leccionisme i el mecenatge de l'art jove. Tot això té especialment importància per als joves creadors que es troben en l'etapa crucial de l'inici de la seva trajectòria professional, un moment en el qual la possibilitat d'establir nous contactes amb el món de les galeries, les institucions, el col·leccionisme i la crítica pot ser decisiu per a la consolidació futura de l'artista jove.

En la seva cinquena edició, s'han presentat al concurs 87 joves creadors procedents de tot l'Estat espanyol i, des de la passada edició, també participen altres països com França i Portugal amb la col·laboració de la Université de Bordeux i la Facultade de Belas-Arts d'Universidade de Lisboa. En paraules del jurat, s'ha pogut constatar “un nivell de qualitat molt significatiu i perfectament equiparable al que es pot trobar en qualsevol certamen de característiques similars d'Europa”.

En l'edició d'Art 30 2012, els deu artistes guanyadors són: Silvia Conca (Madrid); Cristina del Camp (Salamanca); Adrián Espinós (Barcelona); Mar García (Barcelona); Daniel González (València); Gloria Martín (Sevilla); Jennifer Owens (Barcelona); Clàudia Pagès (Barcelona); Joan Miquel Porquer (Barcelona) i Ana Filipa Roque d'Olivera (Lisboa).

Com a novetat en aquesta edició, s'incorporen al jurat dos reconeguts membres del món dels museus i dels centres vinculats a l'art contemporani: José Guirao, Director de la Casa Encendida, i Bartomeu Marí, Director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, MACBA. El jurat de 2012 està format a més per: Concha d'Aizpuru, Galeria Juana d'Aizpuru; Joaquim Chancho, artista i professor de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona; José Luís Cueto Lominchar, Degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València; Josu Larrañaga Altuna, Degà de la Facultat de Belles arts de la Univesridad Complutense de Madrid; Joan Anton Maragall, Director de la Sala Parés i la Galeria Trama; Miquel Molins, Director de la Fundació Banc Sabadell; Josep Montoya, Vicedegà de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona; Josu Rekalde Izaguirre, Degà de la Facultat de Belles arts de la Universitat del País Basc i Josep Santacreu Bonjoch, Conseller Delegat de DKV.

En aquesta edició han participat  artistes de 8 universitats a Espanya, França i Portugal, l'obra de les quals es desenvolupa en el camp de la pintura i la fotografia. El premi suposa per als deu artistes guanyadors entrar en contacte amb el mercat de l'art, ja sigui a nivell particular, així com d'empreses i institucions. En aquest sentit, el guardó inclou un programa d'adquisicions en el qual participen cinc empreses espanyoles (Agefred, DKV, Confide, Igol i Mémora) que es comprometen a la compra d'almenys una de les obres exposades. Encara que el premi no acaba aquí: els joves creadors obtenen a més una beca de producció de 500 euros, així com la difusió de la seva obra a través d'un catàleg i premsa que permetrà donar a conèixer també la seva trajectòria.

A la imatge, obra d'Adrián Espinós (Barcelona).

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021