banner-elscatala-817x88px
Le col·leccions dels museus DHUB a l\'Espai Mercè Sala

Exposicions

Le col·leccions dels museus DHUB a l'Espai Mercè Sala

bonart barcelona - 23/07/12
Nial nou-180x178Baner_Subirachs_Bonart_360x356
El DHUB (Disseny Hub Barcelona) organitza la mostra Objectes de museu. Les col·leccions dels museus DHUB, que es fa a l’Espai Mercè Sala, sala d’exposicions de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), situada a la parada de metro de Diagonal.

L’exposició, que romandrà oberta fins al 21 de setembre, mostrarà per primera vegada i de manera conjunta algunes de les obres més representatives dels quatre museus DHU: el Museu de les Arts Decoratives, el Museu Tèxtil i d’Indumentària, el Museu de Ceràmica i el Gabinet de les Arts Gràfiques.

El fons patrimonial d’aquests museus està constituït per prop de 60.000 objectes, procedents en bona part de donacions: des de vestits fins a mobles, joies, vehicles, cartells, ceràmiques, papers pintats, complements, peces de vidre i un llarg etcètera.

D’entre les peces exhibides, del Museu de les Arts Decoratives destaquen objectes històrics, com ara la torxa olímpica de Barcelona 92, dissenyada per André Ricard per portar la flama fins a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

Del Museu Tèxtil i d’Indumentària destaquen uns tapins del segle XVI i vestits de diverses èpoques, entre els quals hi ha el vestit Fortuny del 1909, creació de Marià Fortuny, que va inventar i patentar un nou sistema de prisat permanent de la seda que evocava les vestidures de les estàtues gregues.

Del Gabinet de les Arts Gràfiques es mostra el cartell de l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929, obra de Francesc d’A. Galí, que representa una síntesi de l’art hispànic, amb referències a la pintura rupestre, l’escultura romànica i l’arquitectura medieval. I del Museu de Ceràmica es presenten mostres de creació ceramista des de la prehistòria fins a les manifestacions més contemporànies, entre les quals destaca La xocolatada, plafó de rajoles que reprodueix una festa que es va posar de moda en la societat de l’època de la Il·lustració.

A la imatge, detall de "La xocolatada".

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells