FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Ocupacions" de Quim Domene al Castell de Benedormiens

bonart castell d'aro - 24/07/12
Banner-Flama-180x180px_v1-espRevista_Bonart_Banner_180x180px_logo
El Castell de Benedormiens de Castell d'Aro exposa fins al 31 de juliol la mostra "Ocupacions" de l'artista olotí Quim Domene.

Quim Domene (Olot, 1948) es va iniciar com a dissenyador gràfic, però ràpidament el seu treball va derivar cap a la pintura. Avui practica diverses disciplines, especialment la pintura combinada amb altres tècniques, també la fotografia, la reprografia, les instal·lacions i l’escultura, aquesta sobretot en la realització d’obra pública.

Ocupacions, que es podrà veure fins a finals de juliol, fa al·lusió a l’ocupació d’un espai que no havia estat pensat per exposar-hi art. Les sales del castell no ofereixen la neutralitat necessària per presentar-hi obres d’art, aquesta situació representa un repte positiu. És així com Domene introdueix en aquestes sales escultures, pintures i dibuixos que dialoguen amb les seves arquitectures i la història del seu passat.

L’artista recorre en els seus treballs a la memòria historicosocial i a les revisions de diferents corrents artístics. El diàleg entre natura i cultura, entre el món contemporani, l’antiguitat i altres cultures també és una de les seves preocupacions. El pas del temps és el que conserva la memòria personal, biogràfica i col·lectiva. Ocupacions aplega alguna de les sèries en què Domene ha estat treballant els últims anys.

Fem llum al magatzem dels llibres, instal·lació escultòrica inspirada en els poemes de J.V. Foix; Desa els llibres al calaix de baix, Varkaus Avenue i Qui va a la III Internacional perd la seva cadira, com a revisió estilística del constructivisme rus; Nationat Geographic i la segona part de Human Races són alguns dels treballs exhibits en aquesta mostra que, introduïts en aquest espai fragmentat, ens permeten visionar-los d’una manera més autònoma.

A la imatge, detall de "National Geographic" de Quim Domene.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura