BannerFCC_Bonart

Notícies

Cicle de cinema d'art a l'Espai Mas d'en Dorra

Cicle de cinema d\'art a l\'Espai Mas d\'en Dorra
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Nial nou-180x178
bonart - fortià - 27/07/12
La plataforma cultural de l’Espai Mas d’en Dorra inicia el primer Cicle d’Art de Cinema que tindrà lloc el proper mes d’agost al mateix espai de Fortià. Es presenten tres documentals sobre tres artistes contemporanis: Miquel Barceló, Antonio López i Ouka Leele.

El divendres dia 3 d’agost a les 22 h. es projectarà El cuaderno de barro, documental de l’any 2011 en versió original francès, substitulada al català. El documental està dirigit per Isaki Lacuesta. Fa més de 20 anys que el pintor Miquel Barceló viu llargues temporades a Àfrica. Allà va aprendre a pintar entre termites i escorpins, abans que la calor assequi la pintura i el vent arrossegui les teles. En el cim del penya-segat de Bandiagara, Barceló representa conjuntament amb el coreògraf Josep Nadj la performance Paso Doble i ens descobreix per primer cop els secrets del seu taller africà.

El divendres dia 17 d’agost a les 22 h. es projectarà El sol del membrillo, de 139 minuts del director Víctor Erice. Va guanyar l’any 1992 el Premi del Jurat i el Premi Fipresci del Festival de Cannes. És la història d’un artista (Antonio López) que tracta de pintar, durant l’època de maduració dels seus fruits, un arbre –un codonyer– que fa temps va plantar en el jardí de la casa que ara li fa d’estudi. Al llarg de la seva vida, gairebé com una necessitat, el pintor ha treballat sobre el mateix tema en moltes ocasions. Quan l’hivern comença a anunciar la seva arribada, els codonys madurs, al caure de les branques, posen punt i final a la tasca del pintor, iniciant al terra el seu procés de descomposició. És llavors quan, a la nit, el pintor ens explica un somni.

Finalment, el 24 d’agost a les 22 h. es projectarà La mirada de Ouka Leele, del director Rafael Gordon. El documental ens introdueix en l’univers creatiu d’una de les artistes plàstiques més reconegudes del nostre país. D’una personalitat magnètica, Ouka Leele ha desenvolupat al llarg de la seva carrera un estil únic i personal, en el qual la pintura, el dibuix i la fotografia, es fusionen de forma espectacular. Les seves fotos en B/N acabades amb aquarel·les representen éssers en un món propi que, encesos pel color, són gairebé màgics.  En aquest documental únic, rodat al llarg de cinc anys, Rafael Gordon investiga amb tots els recursos cinematogràfics, el procés de treball de Ouka Leele i ens dóna l’oportunitat de veure com treballa i sent aquest polifacètica creadora reconeguda mundialment.

Et poden
Interessar
...