Expo Josep Coll 2022 baner
Joaquin Bérchez exposa al Museu de Terol

Exposicions

Joaquin Bérchez exposa al Museu de Terol

bonart terol - 28/07/12
220317_Verdu_Bonart-180x180Nial nou-180x178
El Museu de Terol va inaugurar el 27 de juliol l'exposició Milhojas de Historia de Joaquín Bérchez. Més de 70 imatges, acuradament seleccionades, que permeten a l'espectador conèixer una gran retrospectiva amb el més intens de la producció de Bérchez. Les mirades de l'historiador d'art, juntament amb la creativitat en plena fusió, permet viatjar al seu personal objectiu i als diferents paisatges fotografiats, com el Virregnat de Nova Espanya, on la seva càmera ha realitzat una labor intensa. El treball de Joaquín Bérchez també té un vessant investigador i un clar exemple d'això és la selecció de l'obra, que es pot gaudir en l'exposició, sobre l'arquitecte Manuel Tolsá, una de les grans personalitats del Barroc mexicà.

L'exposició de Bérchéz també mostra les seves visions italianes i l'audàcia de l'Est europeu amb magnífiques fotografies realitzades a Romania. Especial atenció mereixen, també, les seves empremtes espanyoles de la serenitat de l'Alhambra, la rotunditat de l'Escorial o la grandesa de la Mesquita de Còrdova, on evoca en primera persona, la creació i les seves arrels.

Milhojas de Historia fa un cop d'ull a un món d'arquitectures diverses, de tal manera que la retina camina de Guatemala a Portugal, passant per infinitat de països, amb la sensació de metàfora i pòsit literari. El professor Bérchez presenta com en aquesta mostra el més ampli recorregut de tota la seva trajectòria en la creació fotogràfica.

Es tracta, sens dubte, d'una de les mostres més importants que presenta el Festival Internacional de Fotografia Teruel Punt Photo 2012 i s'ha organitzat en col·laboració amb la Societat Fotogràfica Turolense.  La mostra es podrà visitar fins al 26 d'agost del 2012.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura