1280x150CAT

Notícies

Nou horari al Museu de la Nina que celebrarà el 15è aniversari el mes de setembre

Nou horari al Museu de la Nina que celebrarà el 15è aniversari el mes de setembre
bonart castell d'aro - 10/08/12
Nou horari d’estiu al Museu de la Nina de Castell d’Aro, que fins al diumenge 1 setembre obre portes de dimarts a divendres de 18 a 21 h, i els caps de setmana i festius d’11 a 13 h i de 18 a 21 h. L’equipament, gestionat per la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro celebra enguany el seu 15è aniversari, efemèride que es commemorarà el diumenge 8 de setembre amb diverses activitats culturals tot coincidint amb la Festa Major de la vila. Actualment el museu acull una exposició permanent de nines d’arreu del món a la planta baixa; i una exposició temporal de nines antigues al primer pis. L’entrada és gratuïta, i també se’n pot gaudir mitjançant una visita guiada que al nucli antic de Castell d’Aro –espai declarat Bé Nacional d’Interès Cultural– organitzada per l’Oficina de Turisme.

L’equipament està distingit amb la Q de Qualitat Turística del Pla de Qualitat Turística en Destinació al Baix Empordà des del 2007, i cada any rep una mitjana d’uns 10.000 visitants, el 70% dels quals durant els caps de setmana de la tardor, l’hivern i la primavera. Aquest distribució consolida el museu com un element important de desestacionaltizació en el conjunt d’atractius turístics del municipi. Durant el setembre el Museu obrirà els caps de setmana i festius d’11 a 13 h i de 17 a 20 h, i a partir d’octubre es tancarà una hora més aviat (d’11 a 13 h i de 17 a 19 h).

 

El Museu consta de dues parts. La primera, a la planta baixa, s’ha especialitzat en nines d’arreu del món, en consonància amb el cosmopolitisme del municipi. Hi ha creacions realitzades amb tot tipus de material: ceràmica, palla, cartró–pedra, fusta, plàstic, roba, pell, llana, marfil, i fins i tot, de banya d’animal o closca de coco. Entre aquestes la més popular i emblemàtica és la nina de cartró anomenada Pepa. Igualment cal destacar la col·lecció de 245 nines elaborades a ganxet per Isabel Muntada (donació de la família Grau–Muntada). També hi ha peces creades exclusivament per a col·leccionistes cedides per les cases comercials Barbie i D’Antón, així com una bona mostra dels mobles o complements que acompanyaven les nines per donar més vida als jocs infantils.

A la segona part del Museu, a la planta superior, s’hi poden veure nines més antigues, i que formen part de la col·lecció privada de Neus Borrell, de gran valor museístic. Són peces del segle XIX  i de la primera meitat del XX, que mostren l’evolució de la nina a través dels seus materials i acabats. Una transformació que ha fet possible que la nina passi de ser un objecte de luxe, a una joguina popular.

 
WhatsApp Image 2023-11-22 at 12.40.18inclassificables

Et poden
Interessar
...