BONART-817x68px-Màscara
Pablo Genovés exposa \

Exposicions

Pablo Genovés exposa "Cronotados" al Casal Solleric

bonart palma - 12/08/12
Eude, generic180x180-1
Pablo Genovés (Madrid, 1959) exposa en la mostra individual Cronotados, que es podrà visitar fins al 9 de setembre al Casal Solleric de Palma, una síntesi dels seus coneguts projectes fotogràfics Precipitados i Cronología del ruido. Com escriu la crítica Elena Vozmediano sobre Cronología del ruido, “aquesta sèrie de fotografies construïdes se situa, igual que el gènere de la pintura de ruïnes, en la intersecció de la representació d’arquitectures i el paisatge. El clàssic motiu de la meditació davant la grandesa de les ruïnes clàssiques transmetia també el calfred, de por o de plaer, provocat per la força de regeneració natural que destrueix lentament l’artifici humà”.

El treball de Genovés ens mostra els diferents rumbs de la seva obra i una esplèndida selecció d’aquestes impactants imatges d’espais arquitectònics històrics, en els quals irrompen indomables les forces de la natura i les matèries més insòlites, com ara l’aigua, el gel o l’arena.

Contravenint les lleis de la lògica, l’artista exposa davant dels nostres ulls el fascinador espectacle d’una successió de catàstrofes que no només li permet transgredir les lleis del temps i establir una cronologia simbòlica pròpia, sinó plantejar un qüestionament obert als sistemes de representació i als llocs propis de la cultura occidental.

L’obra de Pablo Genovés transfigura l’estabilitat d’un escenari de poder i du l’espectador a un territori fronterer en el qual realitat i ficció adquireixen connotacions simbòliques inesperades.

A la imatge, detall d'"Els nous déus", 2011.

Et poden
Interessar
...