MG_Bonart-1280x150p

Notícies

La Galeria Canals protesta per l'augment de l'IVA i el IRPF i farà pagar entrada

La Galeria Canals protesta per l\'augment de l\'IVA i el IRPF i farà pagar entrada
bonart sant cugat del vallès - 14/08/12
A partir del dia 1 de setembre, tot coincidint amb l'augment del 21% de l'IVA i el augment de les retencions de l'IRPF, per les galeries d'art, Canals galeria d'art de Sant Cugat del Vallès, cobrarà tres euros d'entrada a la galeria per visitar les seves exposicions i al seu fons d'art.

L'augment del 21% d'IVA, més l'augment de les retencions l'IRPF suposa segons Josep Canals "una despesa insuportable per les galeries d'art professionals, com ja han denunciat públicament totes les associacions de galeristes del país i que farà tancar encara més galeries a partir de setembre en tot el territori espanyol, fet que ens distanciarà de l'Europa cultural. La meva galeria que no vol tancar portes i manifesta d'aquesta manera la seva disconformitat amb l'increment d'impostos".

Segons Josep Canals "a partir de l'1 de setembre més d'un terç de l'obra que es vengui a la galeria seran impostos, ja que a part de l'augment d´IVA i IRPF cal afegir els municipals d'activitat comercial, entre d'altres". Davant d'aquest mesura la Galeria Canals, segons el seu director "es veu obligada a cobrar entrada al seu espai d'art privat, tot mostrant la seva disconformitat, en un fet que ataca la base de la empresa artística. Fins ara les galeries eren espais oberts al públic, totalment gratuïts, repartits per tot l'estat Espanyol, que apropaven la creació al públic en general, tot sent espais culturals dels pobles i ciutats, a partir d'ara tindran que fer com els museus, el teatre, el circ, la dansa, el cinema,.. cobrar entrada".
FM_Bonart-180x180px-OnlineImpremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...