BannerFCC_Bonart

Notícies

El Museu de les Cultures del Món substituirà l'art precolombí del Museu Barbier-Mueller

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Banner-Eggleston-180x180px_v1-cat
bonart - barcelona - 15/08/12
Definitivament la col·lecció d'art precolombí del Museu Barbier-Mueller de Ginebra no continuarà a Barcelona. No la substituirà la col·lecció d'art africà de Jean Paul Barbier-Mueller ja que l'Ajuntament de Barcelona i el Museu Barbier-Mueller no han arribat a un acord malgrat la bona voluntat d'ambudes parts. Les condicions econòmiques i la situació actual no ho han fet possible.

El passat mes de juny, el Museu Barbier-Mueller de Ginebra va decidir vendre a un tercer la col·leció dipositada a Barcelona. En conseqüència, i seguint la voluntat de Jean Paul BarbierMueller, la col·lecció deixarà la seu del Palau Nadal de Barcelona. El museu tancarà les portes al llarg del mes de setembre.

L'Institut de Cultura de Barcelona treballa des de fa mesos en la conceptualització i posada en marxa del Museu de les Cultures del Món, partint de les col·leccions de cultures no europees i no occidentals que formen part del patrimoni de la ciutat, així com de diversos col·leccionistes privats catalans, en especial la Col·lecció Folch, formada per més de dos milers de peces. El Museu de les Cultures del Món substituirà, doncs, l'art precolombí del Museu Barbier-Mueller.

L'Ajuntament de Barcelona ha volgut agraïr a Jean Paul Barbier-Mueller la seva col·laboració al llarg d'aquests quinze anys i espera, en el futur, poder continuar col·laborant-hi.

Et poden
Interessar
...