banner-elscatala-817x88px
5.000 persones han visitat la Fira d\'Antiguitats de Vic

Certàmens

5.000 persones han visitat la Fira d'Antiguitats de Vic

bonart vic - 29/08/12
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Es va cloure la 21a edició de la Fira d’Antiguitats de Vic. Durant nou dies, el recinte firal El Sucre es va convertir en el punt de trobada de professionals i amants de les antiguitats que varen veure i comprar peces de gran valor històric com pintures, mobiliari, objectes de decoració, joies i complements.  Més de 5.000 persones han visitat la Fira d’Antiguitats i el nombre de vendes global ha estat del voltant de les 1.350. Aquestes han estat xifres inferiors als anys anteriors degut a la situació de crisi econòmica i, especialment, en el sector de la compra-venda d’antiguitats. En relació a la tendència de compra, els objectes petits, les peces de decoració, els complements, les pintures i gravats han estat els que han tingut més èxit.

La regidora de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Montserrat Rovira, ha fet una valoració molt positiva i ha agraït als expositors i visitants “la confiança dipositada, un any més, al certamen”. En aquest sentit, ha anunciat que durant els propers dies es posarà en contacte amb els professionals amb l’objectiu “de buscar noves idees per a l’edició de l’any que ve”. Per la seva banda, el director de la Fira d’Antiguitats de Vic, Josep Maria Camps, ha destacat que “la FAV ha aconseguit mantenir-se com una de les fires capdavanteres de l’estat espanyol”.

Un dels grans atractius de la fira d’aquest any ha estat l’exposició de cotxes de més d’un segle, pertanyent a la col·lecció d’automòbils Salvador Claret. En aquesta línia, els visitants han tingut l’oportunitat de veure un Peugeot Lion de l’any 1.906, un Hispano Suiza del 1908 o un 095 de Dion Bouton del 1909, entre d’altres. Aquesta mostra ha servit per acostar als visitants el treball de recerca i recuperació del material d’automoció.

Per altra banda, s’han organitzat activitats paral·leles a la Fira com el tastet de Gospel, el cafè-concert, el vermut musical, la vetllada de jazz i el tastet gastronòmic. A més, també hi ha hagut estands dedicats a l’alimentació (embotits, formatges, vins, caves i pastisseria).

Finalment, es va sortejar el cap de setmana per a dues persones a Sils, que inclou una visita a l’estany i al museu de la Col·lecció d’Automòbils Salvador Claret. Manel Clapera, de Vic, ha estat el guanyador del sorteig.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Fons_d'Art_Banner_2022