BONART-817x68px-Màscara
L\'avantguarda Prerrafaelita a la Tate Britain

Exposicions

L'avantguarda Prerrafaelita a la Tate Britain

bonart londres - 30/08/12
Eude, genericBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Combinant rebelió, bellesa, la precisió científica i la grandesa imaginativa, els prerrafaelites constitueixen el primer moviment artístic modern. L’exposició Pre-Raphaelites: Victorian Avant-Garde que presenta la Tate Britain, del 12 de setembre fins al 13 de gener del 2013, aplega 150 obres en pintura, escultura, fotografia i arts aplicades que mostren com aquest grup representa una generació d’artistes  avançats en la seva aproximació a tots els gèneres.

Encapçalats per Dante Gabriel Rossetti, William Holman Hunt i John Everett Millais, els prerafaelites es van rebel·lar contra l'art establert de la segona meitat del segle XIX, inspirat en la pintura del Renaixement primerenc.

L’exposició estableix els prerrafaelites com un exemple primerenc de l’avantguarda: pintors que autoconscientment anul·len l’ortodòxia artística i estableixen un nou punt de referència per la pintura moderna i el disseny. A l’exposició Pre-Raphaelites: Victorian Avant-Garde s’hi inclouen famosos pintors i obres prerrafaelistes i l’ocasió servirà per tornar a exhibir obres rarament vistes anteriorment com la polèmica Obra  (1852-65) de Ford Madox Brown i l’armari dissenyat l’any 1858 per Philip Webb i pintat per Edward Burne-Jones.

També podrà cntemplar la primera pintura a plein air de John Everett Millais: Ferdinand Lured by Ariel 1849-50 i la peça de forta càrrega política: A Huguenot, on St Bartholomew’s Day, que es nega a protegir-se del perill amb l'ús de la Insígnia Catòlica Romana 1851 -2.

Et poden
Interessar
...