FCC-Segell-banner4
Artistes del Reial Cercle Artístic de Barcelona exposen al Museu de Tossa

Exposicions

Artistes del Reial Cercle Artístic de Barcelona exposen al Museu de Tossa

bonart tossa de mar - 31/08/12
Nial nou-180x178Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
Del 4 de setembre al 4 d’octubre del 2012 s’ha programat una exposició d’artistes del Reial Cercle Artístic de Barcelona al Museu de Tossa.

Josep Félix Bentz, president del Reial Cercle Artístic ha escrit que “podem parlar de diversitat i de constant evolució del panorama actual cultural del nostre país, com també esdevé l’art actual. Divers, com diversa és la societat i la cultura del moment, de la mateixa manera, presenta, com també ho fa la tecnologia, una constant i imparable evolució. En aquest marc podem entendre l’exposició dels artistes de mèrit del Reial Cercle Artístic que es celebra al Museu de Tossa de Mar. Una brillantísima exhibició que recull els diferents àmbits plàstics, tendències i tècniques que treballen en aquests moments els artistes de mèrit d’aquesta històrica institució barcelonina. És així com podem afirmar que la mostra pot presentar-se com una finestra de l’art en general, atès el caràcter internacional que té avui tota creació artística i tota creativitat humana.

Vivim en una terra de gran tradició artística i com ja he dit abans, en constant evolució, i en aquest cas, trobem obres de diferents tendències i corrents estètiques però amb un denominador comú: una gran qualitat. El Cercle Artístic va ser fundat a Barcelona l’any 1881 amb l’objectiu principal de promoure i donar suport a tota mena de manifestacions artístiques i culturals. El Cercle va mantenir un protagonisme destacat en la vida artística i social barcelonina,  especialment entre els últims anys del segle XIX i les primeres dècades del segle XX, organitzant actes socials, balls, i festes populars i també grans exposicions individuals, col·lectives i d’homenatge a molts dels seus membres en el transcurs de la seva dilatada història, com Xavier Gosé, Baldomer Gili i Roig, Pere Borrell, Eliseu Meifrén, Enric Casanovas, Carles Pellicer, Hermen Anglada-Camarasa, Marià Llavanera, Martí Llauradó, Laureà Barrau, Rafael Llimona, Ignasi Mallol, Ernest Santasusagna, Jaume Mercadé, Enric Galwey, Lluís Bonnin, Joan Llaverias, Bonaventura Puig Perucho, Josep Aragay, Salvador Dalí i Joan Abelló entre d’altres. Han estat socis destacats: Antoni Caba, Caterina Albert, Ramon Casas, Evarist Arnús, Marià Andreu, Modest Urgell, Joan Borrell Nicolau, Joaquim Mir, Hermen Anglada-Camarasa, Francesc Costa, Isidre Nonell, Francesc Galí, Francesc Gimeno, Ricard Opisso, Francesc Labarta, Apel·les Mestres, per posar alguns exemples.

Avui, el Reial Cercle Artístic de Barcelona ha vist passar tres segles i es manté actiu cel·lebrant el seu 132è aniversari. Disposat a seguir treballant per les Belles Arts i la cultura d’aquest país, segueix brillant com mai gràcies a la seva ànima més preciada: els artistes que el composen, els quals i, val a dir en aquesta ocasió, molts d’ells han estat vinculats també a la història dels Premis de pintura ràpida organitzats per la Vila de Tossa de Mar, com és el cas de Josep Morató Aragonés (guanyador del primer premi), Joan Abelló, Jordi Rollán, Emilia Castañeda, Josep Cruañas, Rafael Griera,  Benet Sarsanedas, entre alguns d’altres.

Ara és el moment en el que podem valorar els treballs creatius que presentem, ja que en certs aspectes inclouen sovint un ingredient força subjectiu. Pluralitat, qualitat, excel·lència i rigor son algunes de les condicions que es requereix per obrir una porta a tot aquell que té inquietuds, que té sensibilitat, que té ganes de fer, i que vol donar-ho a conèixer. Tot això passa i de quina manera en aquesta excelsa exposició que ens ofereixen els nostres artistes en aquest marc incomparable i ple d’història com esdevé el magnànim Museu de Tossa de Mar”.

A l’exposició de Tossa de Mar si podran veure obres de Joan Abelló, Aguilar Moré, Jordi Alumà, Jordi Andreu, Pasqual Bueno, Jesús Casaus, Emília Castañeda, Josep Cruañas, Jordi Curós, Rafael Griera, Jordi Mercadé, Josep Maria Morató, Alberto Muñoz, Jordi Pagans, Josep Puigmartí, Jordi Rollán, Benet Sarsanedes i Antoni Vives Fierro. Com artista convidat, Blanco Grané.

A la imatge, “Solejada” de Blanco Grané, artista convidat a l'exposició.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]