FCC-Segell-banner4
Joan Bermúdez exposa a l\'Acadèmia de Belles Arts

Exposicions

Joan Bermúdez exposa a l'Acadèmia de Belles Arts

bonart sabadell - 06/09/12
BanerJaumeRiba05Impremta Pages - banner-180x178
L’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, organitza enguany una exposició especial per la Festa Major, dedicada a Joan Bermúdez (Fiñana 1926 - Sabadell 2012) que es podrà visitar del 6 de setembre al 14 d’octubre.

Joan Bermúdez va arribar a Sabadell amb la seva família quan tenia 14 anys. La seva necessitat d’aprendre a dibuixar i pintar el van portar al taller d’en Vilatobà. Més tard, va entrar a l’Escola Industrial d’Arts i Oficis de Sabadell, on hi trobà companys que es convertirien en bons amics: com Antoni Angle i  Marià Estruch.

Durant la seva trajectòria artística Joan Bermúdez sempre va estar relacionat amb l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, on hi conegué l’escultor Camil Fàbregas i Dalmau, qui el convidà a les seves tertúlies i el presentà als seus amics Joan Oliver (Pere Quart) i Pau Vila, amb els qui canviaven les seves impressions artístiques. També conegué a Esteve Valls Baqué, Lluís Molins de Mur,...

Els artistes es comunicaven, s’obrien a les noves tendències. Un grup d’ells ben aviat es revoltaria en una acció painting a la Plaça de Catalunya a Barcelona, on fins i tot el NO-DO filmaria aquell fet inaudit, això tenia lloc l’any 1960. Aquest grup era el “Grup Gallot”, format pels artistes Antoni Angle, Llorenç Balsach, Alfons Borrell, Manuel Duque, Josep Llorens, Joaquim Montserrat, Lluís Vilaplana i el mateix Joan Bermúdez; els Gallot trencarien amb l’academicisme més conservador.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88