FCC-Segell-banner4
García-Herráiz ha fet donació al MAC de dos anells d\'Ismael Smith

Notícies

García-Herráiz ha fet donació al MAC de dos anells d'Ismael Smith

bonart cerdanyola del vallès - 09/09/12
Baner_SantiMoix_Bonart_180x180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Enrique García-Herráiz ha fet donació al MAC (Museu d'Art de Cerdanyola) de dos anells de plata dissenyats pel peculiar artista català, Ismael Smith, situat a cavall entre el modernisme i el noucentisme. El museu compta amb una sala dedicada a Smith i el 2007 ja va rebre una excepcional donació de més de 200 peces del propi Herráiz.

Els dos anell estan realitzats en plata i són dos peces úniques modelades per Ismael Smith cap al 1906. Les obres es van poder veure el 2010 al MNAC a l’exposició Joies d’artista. Precisament Herráiz va fer en aquell moment la donació d’un anell al museu nacional. Els anells de Cerdanyola representen, per una banda unes roses, un dels motius decoratius i simbòlics més habituals del modernisme, i per l'altra, una parella besant-se mentre que una ma gegant agafa el cos de la dona. Aquest darrera peça enllaça amb l’obra escultòrica d’Smith, expressionista i decadent, i sovint, amb la presència amenaçant de la luxúria i la monstruositat o la metamorfosi. El MAC conserva altres dissenys de joies de l’artista que manifesten certs paral·lelismes amb l’obra de Manolo o Durrio.

La donació coincideix amb el tercer aniversari del MAC que va obrir les seves portes el 10 de setembre de 2009 i que s’ha donat a conèixer a partir de la reivindicació d’artistes com el propi Smith o Josep de Togores i, sobretot, pels seus excepcionals vitralls modernistes.

 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021