FCC-Segell-banner4
Estiu en clau femenina a l\'IVAM

Notícies

Estiu en clau femenina a l'IVAM

BanerJaumeRiba05thumbnail_BANNER BONART (2)


L'IVAM dedica aquest estiu 2019 a propostes artístiques femenines. La mostra dedicada a l'escultora Susana Solano, el projecte expositiu Volcán de Agras. També els Derechos mineros de l'artista Lara Almarcegui a la galería 6 i la mostra col·lectiva Tiempos Convulsos. Historias y microhistorias en la colección del IVAM són les tres exposicions de l'IVAM per aquest estiu amb dones acom a protagonistes.

Una de les línies estratègiques principals de l’IVAM consisteix a recuperar i fer valer la trajectòria de dones artistes el treball de les quals ha quedat al marge del discurs historiogràfic oficial. En aquest sentit, l’IVAM dedica una gran exposició a una de les figures imprescindibles per a entendre la renovació de la pràctica escultòrica al nostre país, l’artista Susana Solano (Barcelona, 1946), tenint en compte la gran quantitat d’anys transcorreguts des de l’última mostra antològica, duta a terme en el MACBA el 1999, i la falta de revisions exhaustives sobre la producció artística d’aquesta des de llavors. Així doncs, l’IVAM planteja en aquesta mostra retrospectiva nova, a través d’una selecció de més de cent obres (entre escultures, instal·lacions, dibuixos, vídeos i un grup nodrit de maquetes que donen fe dels projectes internacionals d’intervenció pública més destacats d’aquesta), una dissecció de la poderosa narrativa visual que l’artista ha desenvolupat des de l’any 2000 fins a l’actualitat. Podrà veure's fins el 13 d'octubre de 2019.

Fins el 27 d'octubre, podrà veure's també el projecte específic que l’artista Lara Almarcegui (Saragossa, 1972. Viu i treballa als Països Baixos) ha desenvolupat per a l’espai de la galeria 6 de l’IVAM focalitza l’atenció en els drets miners. Per a fer-ho, ha agafat com a lloc d’investigació un espai del context valencià, en concret el volcà d’Agras, a Cofrents, que va ser explotat com a pedrera per la indústria cimentera des de mitjan anys setanta fins als anys huitanta. Almarcegui proposa una reflexió entorn de la propietat dels drets d’exploració, investigació i explotació dels minerals que es troben en el subsol. Aquests drets són de propietat pública i són gestionats per les administracions, les quals els cedeixen a tercers.


Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021