banner-elscatala-817x88px
Oliver Blank, Luciana Ohira Kawassaki i Sergio de Moraes premiats pel Museu Gas Natural Fenosa

Notícies

Oliver Blank, Luciana Ohira Kawassaki i Sergio de Moraes premiats pel Museu Gas Natural Fenosa

bonart la corunya - 11/10/12
SET_INTL_ARXIUS_AJBCN_300x250Baner_Esteva_Bonart_360x356
Amb una clara intenció d'incrementar la seva activitat internacional, i mantenint la vocació de donar suport als creadors i incentivar la producció artística, el Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa ha posat en marxa el Programa de Residències Artístiques Internacionals, que complementa i ampliar el programa de Beques de Creació Artística a l'Estranger, en funcionament des de 1989, i el programa de Residències Artístiques Locals. Aquests tres programes, conjuntament, suposen una forta aposta del Museu per la investigació, la innovació i el valor dels processos creatius dins el camp artístic.

En aquest primer procés de selecció, el Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa ha optat per dues propostes d'artistes joves que treballen en la generació de noves experiències per a l'espectador a partir de la construcció de dispositius d'emissió i registre de sons i la intervenció sonora de l'espai a través dels mateixos. Es tracta dels projectes Sound Plaques de l'artista anglès Oliver Blank i full_emptiness dels artistes Luciana Ohira Kawassaki i Sergio de Moraes Bonilha Filho.

Oliver Blank (Anglaterra, 1982) és compositor i creador de "joguines sonores". Les seves instal·lacions sonores en espais públics conviden els vianants a redescobrir la màgia de la ciutat. El seu treball ha estat mostrat en festivals i museus de diferents països, entre els quals es pot assenyalar la Tate Gallery, el Victoria & Albert Museum, el London's Design Museum o el Taidehalli d'Hèlsinki.

Luciana Ohira Kawassaki (Brasil, 1983) i Sergio de Moraes Bonilha Filho (Brasil, 1976) són llicenciats en Arts Visuals per la Universitat de Sao Paulo i han mostrat el seu treball tant a Brasil com en altres països del món: França (Centre Pompidou) , Estats Units (Museu de Belles Arts de Boston), Portugal, Xina, etc.

Aquests tres artistes desenvoluparan el seu projecte creatiu en els espais de treball cedits pel Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa a la Corunya durant dos mesos, entre el 22 d'octubre i el 20 de desembre de 2012. El Museu també els oferirà una ajuda econòmica per contribuir a les despeses de viatge, allotjament i manutenció dels beneficiaris durant aquestes residències.

Et poden
Interessar
...

817x68