817x68-cat

Notícies

Més d’un miler de nens han participat als tallers de creació d’Ingràvid

Més d’un miler de nens han participat als tallers de creació d’Ingràvid
bonart figueres - 15/10/12
Més d’un miler de nens i nenes han participat a les activitats d’Ingràvid Familiar, la secció adreçada a públic familiar del Festival de Cultura Contemporània de l’Empordà Ingràvid (www.festivalingravid.com). “L’aposta d’Ingràvid pel públic familiar ha estat un gran encert”, assegurava Rafael Camps, codirector del festival, que en aquesta edició ha apostat per dedicar tot un cap de setmana a activitats a l’entorn de la cultura contemporània per a pares i nens.

“Ingràvid Familiar és una fòrmula molt bona per fer arribar la creació contemporània a un públic que no és del sector cultural i és més que una proposta d’oci, doncs les famílies es diverteixen aprenent i fent-se preguntes”, ha assenyalat Rafael Camps, que ha assegurat la continuïtat d’Ingràvid Familiar. Un dels objectius del festival Ingràvid és fer arribar la cultura contemporània a tothom i això ho ha assolit portant-la als espais públics, al carrer, al mercat, a les escoles, als aparadors de les botigues…

“Hem rebut moltes felicitacions i les impressions de molts pares i educadors que ens han dit que hem encertat la proposta”, ha afirmat Esther Pujol, codirectora del festival. “Moltes de les activitats, com els tallers instal·lats a la Rambla –Revolucions de Fireta, de Jordi Mitjà, un taller que experimentava amb pintures fetes sobre un giradisc, i Miniestudi d’artista, d’Elena Casadevall, que intentava apropar la creació artística als més petits- treien fum i tenien cues de nens que hi volien participar”, ha explicat Pujol.

Ingràvid Familiar també s’ha descobert com un element cohesionador ja que alguns tallers, com és el cas del taller que recuperava l’ancestral joc de la morra, amb Ivó Vinuesa, han reunit col·lectius ben diversos creant una amalgama impressionant: nens de tots els barris i escoles, empresaris, artistes… Part de l’èxit d’aquest taller ha estat que prèviament s’havia treballat a les escoles, un format que, segons Camps, en properes edicions tindrà continuïtat pels bons resultats obtinguts.
Banner-Flama-180x180px_v1-catMG_Bonart-180x180px

Et poden
Interessar
...