1280x150CAT

Notícies

El MNAC i la Filmoteca de Catalunya fan dialogar art i cinema

El MNAC i la Filmoteca de Catalunya fan dialogar art i cinema
bonart barcelona - 20/10/12
El dimarts, 23 d’octubre, el MNAC i la Filmoteca de Catalunya posen en marxa Per amor a l’art: Cinema i pintura, un programa de 29 pel·lícules que tracten sobre el món de l’art. Aquesta és una iniciativa nova per les dues institucions, que volen establir una cooperació continuada i enriquidora, oberta a nous punts de vista i nous públics. Aquest programa estableix per primera vegada a Barcelona una programació estable de cinema i art.

Del 23 d’octubre i fins al 4 de juny, la projecció d’un film plantejarà diferents aspectes del món de l’art: la seva relació amb la història, la relació entre artista i model, la varietat de fonts d’inspiració, la influència del cinema sobre la pintura i viceversa, així com una aproximació a la vida i a l’època d’alguns artistes o moviments cabdals dins de la història de l’art.

Els films –que són produccions realitzades entre 1932 i 2011- són obra de cineastes molt coneguts –Jean Luc Godard, Orson Welles, Vincent Minnelli, Andrei Tarkovsky, Carlos Saura, Roberto Rossellini, Victor Erice o Éric Rohmer- però també de noms menys habituals a les nostres cartelleres, com és el cas d’Otar Iosseliani, James Scott, Floreal Peleato, Martin Prevost, Charles Matton o Peter Watkins.

Cada projecció anirà precedida d’una presentació a càrrec d’un especialista que parlarà del film i dels problemes artístics que planteja. El variat perfil professional dels presentadors permetrà veure les obres des de diferents angles, ja sigui analitzant-les des d’una perspectiva estrictament cinematogràfica, ja sigui a partir de criteris mèdico-psiquiàtrics o, simplement, pels seus valors estètics o informatius.

La primera sessió tindrà lloc al MNAC, el dimarts 23 d’octubre, a les 19.30h, amb la projecció de Russkiy kovcheg (L’arca russa, d’Alexander Sokúrov. 2002). La sala de la Cúpula del MNAC acollirà aquesta projecció inaugural, que serà gratuïta fins a completar l’aforament.

Altres dues sessions tindran lloc també al museu i seran gratuïtes: F for Fake (Orson Welles. 1973) el 4 de desembre, i El sol del membrillo (Victor Erice. 1992). La resta de projeccions tindrà lloc els dimarts, a les 17.00 h, a la seu de la Filmoteca de Catalunya i començaran amb un documental sobre l’alemany Gerhard Richter realitzat per Corinna Belz el 2011.
Impremta Pages - banner-180x178FM_Bonart-180x180px-Online

Et poden
Interessar
...