Expo Josep Coll 2022 baner
El Tinglado 2 acull \

Exposicions

El Tinglado 2 acull "Habeas corpus", segona exposició del CA Tarragona

bonart tarragona - 24/10/12
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
El Tinglado 2 acollirà la segona exposició del CA Tarragona. Habeas corpus,  mostra col·lectiva que s’inaugura dissabte 27 d’octubre a les 19 h. al Tinglado 2, posa en relació un conjunt de projectes artístics que permeten abordar de manera complexa la figura del testimoni a través dels treballs de Maja Bajevic, Bleda y Rosa, Kajsa Dahlberg, Raquel Friera, Teresa Margolles, Rabin Mroué i Uriel Orlow.

Comissariada per Cèlia del Diego, Habeas corpuss'inscriu en el marc de l'SCAN Tarragona Festival Internacional de Fotografia i el projecte compta amb la col·laboració del MACBA - Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

El terme "Habeas corpus”, provinent del llatí ‘tingues el cos present’, s’utilitza en dret per referir-se a la institució processal que, amb la finalitat de protegir la llibertat del detingut, el posa immediatament a disposició del jutge. La significació històrica i política del testimoni com una manera fiable d’accedir a la veritat es consolida en el marc dels processos judicials del genocidi jueu. Des de llavors les noves tecnologies han anat democratitzant el seu ús fins al punt que qualsevol que presenciï un fet disposa de veu pública suficient per convertir-se a l’instant en un enviat al centre de la notícia. Els treballs que conformen l’exposició s’aproximen a l’experiència del testimoni per, més que posar en valor la veracitat de la informació que transmet, qüestionar les possibilitats o impossibilitats intrínseques del testimoniatge en tant que recurs històric, jurídic o periodístic de la veritat.

La mostra estarà oberta fins al diumenge 6 de gener de 2013.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021