BannerFCC_Bonart

Notícies

Barcelona acollirà una seu permanent del Museu de l'Hermitage de Sant Petersburg

Barcelona acollirà una seu permanent del Museu de l\'Hermitage de Sant Petersburg
FM_Bonart-180x180px-OnlineBanner-Eggleston-180x180px_v1-cat
bonart - moscou - 01/11/12
El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas,  ha anunciat avui dia 1 de novembre la signatura d’un protocol d’intencions entre la Generalitat i el Museu de l’Hermitage per impulsar “l’establiment a Barcelona d’una extensió estable permanent d’aquesta pinacoteca de Sant Petersburg” amb l’ajut d’un grup d’inversos privats internacionals. “Si perseguim la capitalitat econòmica, cultural i turística de Barcelona, això passa per tenir elements de referència a la nostra ciutat i al conjunt de Catalunya com és el cas d’aquest projecte”, ha subratllat el cap de l’Executiu. Artur Mas ha donat a conèixer l’acord després de reunir-se amb la viceministra de Cultura de la Federació Russa, Alla Yurievna Manilova, en el decurs de la visita que el cap del Govern està realitzant a Moscou. A la trobada, han assistit també el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i Eugenio Pallarés, representant del grup inversor.

Segons el projecte inicial de la futura seu de l’Hermitage a Barcelona, el Centre acollirà exposicions temporals de durada a l’entorn de 6 mesos, configurades amb els fons provinents del Museu de Sant Petersburg, i es complementarà amb espais dedicats a la restauració, organització d’esdeveniments, botiga i altres serveis associats. El Museu de l’Hermitage desenvoluparà aquest projecte a la capital catalana a través de l’empresa privada Barcelona Cultura Development SL, que durà a terme la construcció del nou centre i la seva posterior gestió. Aquest acord comporta l’explotació de la marca i dels fons de l’esmentat museu. El futur centre s’emplaçaria a la zona de la nova bocana del Port de Barcelona, concretament situat en un espai configurat entre l’Hotel W i el moll oest. L’Hermitage de Sant Petersburg és una de les major pinacoteques del món. La col·lecció del Museu Estatal de l’Hermitage ocupa un complex format per sis edificis, i té al voltant de 5 exposicions temporals de mitjana cada dos, tres o quatre mesos. Aquestes exposicions no només són de pintura, sinó que inclou les altres seccions de les que desposa: dibuix, escultures, llibres, monedes, gravats, fotografies, porcellanes, etc..

A la imatge, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas amb la viceministra de Cultura de la Federació de Rússia, Alla Yurievna Manilova.

 

 

Et poden
Interessar
...