BannerFCC_Bonart
La música catalana, del modernisme al noucentisme

Notícies

La música catalana, del modernisme al noucentisme

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Impremta Pages - banner-180x178
La tarda del diumenge 11 d'agost l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro va encetar la programació de XII Concerts d'Aro amb una conferència de Joan Vives que portava per títol "La música catalana del modernisme al noucentisme (de Granados a Toldrà)".
Joan Vives, flautista de bec, professor d'història de música a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, divulgador musical i col·laborador amb Catalunya Música, va iniciar la magnífica conferència parlant del gran guitarrista Ferran Sor. En el transcurs de gairebé dues hores de durada va seguir desvetllant la història musical de l'època en qüestió amb noms com Vicenç Cuyàs, Ramon Carnicer, Manuel Blanch, Anselm Clavé, Pere Tintorer, Joan Baptista Pujol, Felip Pedrell, Isaac Albéniz, Enric Granados, Joaquim Malats fins als noucentistes Eduard Toldrà i Frederic Mompou.
La conferència, tot un clàssic a Santa Cristina, pretén ser una base històrica-musical de la programació pròpiament dita que enguany girarà entorn de tres concerts. El primer serà el dissabte 24 d'agost en què el Quartet Gerhard interpretarà l'Adagio per a quartet de corda, de Samuel Barber; el Quartet núm. 2, de Philippe Glass, i el Quartet D887 núm. 15 en sol M, de Franz Schubert.
El segon concert tindrà lloc al dimecres 28 d'agost. Serà un recital de piano a càrrec d'Alba Ventura que retrà homenatge a Alicia de Larrocha amb dues sonates de W. A. Mozart i el primer i segon quadern de la Suite Iberia d'Isaac Albéniz.
La dotzena edició de Concerts d'Aro tancarà la programació musical del 2019 el dissabte 31 d'agost amb un concert de veu i piano a càrrec de Mercedes Gancedo i Francisco Poyato. El repertori de la vetllada musical estarà compost per obres de Toldrà, Mompou, Carlos Guastavino, Cláudio Santoro, entre altres compositors sud-americans.
Els tres concerts tindran lloc a les 9 del vespre a l'església parroquial de Santa Cristina d'Aro. Cada concert tindrà el preu de 15 € amb la possibilitat d'aconseguir un abonament de 38 € vàlid per a tots tres concerts.

Et poden
Interessar
...