FCC-Segell-banner4
La Galeria Out of Africa dedica una mostra a l\'art de Nairobi

Exposicions

La Galeria Out of Africa dedica una mostra a l'art de Nairobi

bonart sitges - 16/08/19
BanerJaumeRiba05Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat
La Galeria Out of Africa, carrer Major 7 de Sitges, presenta a partir del 31 d'agost i fins al 8 d'octubre de 2019 la mostra Nairobi, here we Art, que reuneix les obres d'Evans Mbugua, David Thuku i Onyis Martin.

La riquesa de talent artístic africà obté finalment el reconeixement i l'atenció que mereix. La història i la cultura úniques de cada país produeixen artistes que exploren efectivament la seva relació amb el continent i la resta del món, amb països artístics líders com la Costa d'Ivori, el Senegal, Ghana, Nigèria, Sud-àfrica, Kenya ...

A Nairobi, here we Art, presenten tres artistes contemporanis kenyans, la seva inspiració, el seu treball i la relació que tenen amb el seu país d’origen: el conegut artista internacional Evans Mbugua que viu i treballa a París i dos artistes emergents, David Thuku i Onyis Martin, tots dos membres d’ARTLabAfrica, una plataforma cultural centrada en el desenvolupament d’art experimental a l’Àfrica oriental.

Cada setmana presentaran un artista. El primer de tots serà Evans Mbugua (Kenya). L’obra de Mbugua és fresca, mostrant una dinàmica Àfrica en moviment. Evans Mbugua va estudiar disseny gràfic a la Universitat de Tolosa Midi-Pyrénées. Aquesta connexió es fa palesa en els seus retrats, composicions vibrants amb fons de dibuixos modelats amb pictogrames que, segons Mbugua, representen els entorns urbans que configuren la nostra vida quotidiana. Mbugua, que treballa en pintura a l'oli sobre plexiglass, compon les seves obres a partir de diversos punts, creant capes que, en les obres acabades, donen lloc a formes i entren fora del focus mentre l'espectador es desplaça cap a o per allunyar-se de cada peça. "Els humans som el centre de la meva pràctica perquè són el centre del meu interès", afirma Mbugua. Recentment, va dissenyar una sèrie de fermalls per al joier parisenc Chaumet, sis peces extraordinàries de temàtica animal, amb un humor, un color i un caràcter desconeguts.

La seva obra s’ha mostrat a Europa, Estats Units i al continent natal, des del Marroc fins a la República sud-africana. Ha participat en moltes fires d’art contemporani, incloses algunes de les fires més famoses dedicades a l’art contemporani africà (1:54 Londres i AKAA París). Algunes de les seves obres s’han venut en vendes especialitzades d’importants cases de subhastes a París i altres llocs.

A la imatge, obra d'Evans Mbugua (detall).

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021