banner-elscatala-817x88px
El Museu de les Arts Decoratives commemora el seu vuitantè aniversari

Notícies

El Museu de les Arts Decoratives commemora el seu vuitantè aniversari

bonart barcelona - 12/12/12
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Eude, generic
El dimarts 18 de desembre a les 12 hores tindrà lloc a l’Auditori del nou edifici del Disseny Hub Barcelona a la plaça de les Glòries, la celebració del 80è aniversari del Museu de les Arts Decoratives de Barcelona. L’acte estarà presidit per Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació i presentat per Pilar Vélez, directora dels Museus del Disseny Hub Barcelona, i inclourà un col·loqui amb tres persones nascudes el mateix any que el Museu i que hi han tingut alguna relació, professional o personal: Joan Vila i Grau, pintor i vitraller; David Mackay, arquitecte i soci de MBM Arquitectes i autor de l’edifici; i Miguel Milà dissenyador industrial i interiorista. Amb aquest acte de celebració es vol agrair especialment als nombrosos donants que han fet possible el museu al llarg dels anys, per la seva generositat i contribució al creixement de les Col·leccions i, alhora, a l’enriquiment del patrimoni cultural del país. Sens dubte, el Museu de les Arts Decoratives de Barcelona ha vist créixer els seus fons gràcies a les donacions dutes a terme per particulars, empreses i institucions, aconseguint d’aquesta manera, la preservació d’un patrimoni, públic, amb les seves tasques de conservació, restauració, documentació i difusió.

El Museu de les Arts Decoratives de Barcelona és considerat l’embrió de l’actual Disseny Hub Barcelona que també integra les col·leccions del Museu de Ceràmica, del Museu Tèxtil i d’Indumentària i del Gabinet de les Arts Gràfiques, i que tot just estan a punt d’iniciar una nova etapa amb el seu trasllat a la seva nova seu de la plaça de les Glòries.

El 18 de desembre del 1932 el president Francesc Macià va inaugurar un nou museu a la ciutat anomenat Museu de les Arts Decoratives, ubicat al Palau de Pedralbes i fruit de la nova política museística de Barcelona, impulsada per la Junta de Museus, màxim òrgan de govern en aquestes matèries. Des de llavors i fins el moment actual, el Museu ha viscut diferents etapes; sobrevivint a les penúries de la postguerra i incrementant després el seu patrimoni de forma progressiva gràcies a l’aportació dels llegats i les donacions pràcticament fins al dia d’avui.

Actualment s’inicia una nova etapa amb l’agrupació dels diferents museus en un mateix edifici a on es traslladaran la primavera del 2013 per obrir al públic a principis del 2014.

Un cop acabat l’acte es bufaran les espelmes d’un pastís d’aniversari creat per a la ocasió per la pastisseria barcelonina Escribà, i als assistents se’ls lliurarà un exemplar del llibre Increments 2007-2011 que recull les 885 peces que han entrat a formar part de les col·leccions els últims cinc anys. Tot seguit es podran visitar alguns dels espais de l’edifici.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021