FCC-Segell-banner4
Salvatore Elefante a la Galeria H2O

Exposicions

Salvatore Elefante a la Galeria H2O

bonart barcelona - 14/12/12
180x180Baner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2
Del 10 de gener al 8 de febrer del 2013 la Galeria H2O del carrer Verdi, 152 de Barcelona presenta l'exposició (de)Fault Lines.

El concepte de identitat -ambigu, complex i sovint abusat- és en si mateix expressió simptomàtica de les assumpcions contemporànies bàsiques. La intenció de l'exposició que la Galeria H2O presenta, no és intentar reconstruir el contorn del que és el domini de la identitat, al contrari, és la de considerar el terme en relació als contextos en què s'inscriu, operació que permet examinar aquestes assumpcions bàsiques i reconèixer-les com producte de demarcació.

(de) Fault Lines és el resultat de 5 anys d'investigació, per part de l'autor, al voltant del tema de la identitat i les modalitats de la seva representació, el punt de partida és la consideració del fenomen com un continu procés d'identificació que està subjecte al joc de la història i de les diferències. Un procés en el qual tensions psicològiques i forces polítiques, socials i culturals convergeixen a plasmar en cada un de nosaltres una idea de si mateix i que, metafòricament, es reflecteix en la metodologia de treball escollida i les propostes visuals consegüents.

L'obra de Salvatore Elefant -conscientment no exempta de contradiccions i falles- és llavors el resultat d'un acostament multifacètic a la representació de la identitat com contínua confrontació i mutació, en la qual el cos s'entén com a element clau i la vestimenta, l'espai i la intenció projectiva de la pròpia imatge operen quant testimonis simbòlics.

L'autor fa servir el mitjà fotogràfic per endinsar-se en l'infinit camp de l'ésser i intentar albirar les estructures i els mecanismes que regeixen els processos de demarcació i assimilació. (de) Fault Lines no pretén trobar la resposta a la pregunta: qui sóc?, sinó tornar a considerar el problema inscrivint-lo en un context contemporani, alimentant una recerca i un debat que, per les seves pròpies característiques essencials, prometen ser interminables.

Et poden
Interessar
...

817x68