BONART-817x68px-Màscara
\

Exposicions

"Paté de foie" de Laura Iniesta i Faustí Llucià al Palau Solterra

bonart torroella de montgrí - 24/12/12
Nial nou-180x178180x180-1
Sota el títol de Paté de foie, exposició que es podrà visitar fins al 26 de maig del 2013 al Palau Solterra de Torroella de Montgrí, Laura Iniesta i Faustí Llucià presenten els seus treballs en forma de diàleg artístic. D’una banda, Laura Iniesta (Barcelona, 1955), a través del seu treball pictòric, estableix un diàleg amb les imatges visuals de Faustí Llucià (Barcelona, 1952).

Paté de foie ens proposa un itinerari expositiu a través d’un tauler de seixanta-quatre obres plantejat d’acord amb el joc de l’oca. La presó, el pont o el pou són elements inherents a aquest joc que han quedat associats en la nostra memòria. Aquests espais i objectes són interpretats  en clau de contemporaneïtat. Un recorregut que resta subjecte als capricis de l’atzar; avancem o retrocedim en un intent d’esquivar tot allò que ens fa vulnerables i efímers.

Paté de foie ha pres directament el joc de l’oca pel fet de ser el joc en el qual l’atzar és el seu autèntic protagonista. Ple d’antigues simbologies i promocionat com a divulgatiu d’alguns valors, el joc de l’oca no deixa de ser un camí exemplaritzant cap a la suposada perfecció en què només la sort decideix el destí dels jugadors

Els treballs d’Iniesta i Llucià ofereixen una nova interpretació que permet reflexionar entorn de les afinitats que s’estableixen entre l’art i el joc. Les obres d’Iniesta i Llucià s’articulen com dos itineraris que s’entrecreuen per construir el camí-tauler de Paté de foie, tot sent l’atzar el que va decidint les caselles adjudicades a l’un o l’altre.

A la imatge, "Daus: l'atzar", 2012 de Laura Iniesta.

Et poden
Interessar
...