BONART-817x68px-Màscara
La Fundació Vall Palou presenta \

Exposicions

La Fundació Vall Palou presenta "Grau Garriga. In memoriam"

bonart lleida - 28/12/12
Impremta Pages - banner-180x178EKHO_banner180x180
Grau-Garriga. In Memoriam, mostra organitzada per l’Obra Social Caixa Penedès i la Fundació Vall Palou, ret homenatge a l’obra d’aquest artista considerat el principal creador de la tapisseria contemporània.

Grau-Garriga (Sant Cugat del Vallès, 1929 - Saint Mathurin sur Loire, 2011) es va formar a l’Escola d’Art Aplicades i Oficis Artístics Llotja i a l’Escola Superior de Belles Arts de Barcelona. Els seus primers murals van ser de temàtica religiosa i estètica postcubista. Grau-Garriga es va sentir atret per l’art brut i l’art pop, va treballar amb fils, cànem, tela per a sacs, bosses velles, amb els quals va donar relleu a les seves obres, i va experimentar amb el collage. “L’art és una arma, més que un problema estètic, que serveix per manifestar el que sigui. És descobrir el que hi ha i no tenir por”, va dir l’artista. Reconegut arreu com l’artífex de la renovació dels conceptes en l’elaboració del tapís, va contribuir en l’abast de la tasca feta a l’Escola Catalana de Tapís pel territori català.

Grau-Garriga. In Memoriam, que es podrà visitar fins al 30 de març del 2013, és la mostra més important que s’ha fet d’aquest artista a la ciutat de Lleida.

Comissariada per Josep Canals, l’exposició consta d’una vintena d’obres de gran format –entre tapissos i pintures tèxtils– que corresponen principalment als anys 80. En aquesta ocasió, a la Fundació Vallpalou es poden veure algunes obres creades per l’artista durant els anys seixanta i setanta a la Casa Aymat de Sant Cugat del Vallès, seu de la reconeguda Escola Catalana de Tapís i estudi de l’artista.

A la imatge, "Pintor de paisatges" de Grau Garriga.

Et poden
Interessar
...