BannerFCC_Bonart

Exposicions

"Per durar", exposició de fotografies al Museu de Granollers

\
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Impremta Pages - banner-180x178
bonart - granollers - 22/08/19
El Museu de Granollers presenta del 27 d'agost al 17 de novembre l'exposició Per durar, un recull de fotografies del treball de més d'un centenar de dones que, durant les tres primeres setmanes de març de 2018, van participar en les feines de restauració dels arrebossats tradicionals en la concessió Allou-Sana, al poblat de Tangassogo (Tiébélé), situat al sud de Burkina Faso.
Amb l'ajuda d'estris quotidians com una escombreta, una aixada o diferents tipus de pedres, i utilitzant terres i pigments naturals, aquesta tècnica documentada des del segle XVI és un testimoni excepcional de la cultura Kasséna, de valor universal, reconegut a la Llista Indicativa de Patrimoni de la UNESCO.
El treball que duen a terme periòdicament les mans expertes de les dones Kasséna i el seu "savoir-faire" tradicional converteixen una necessitat que la modernitat descuida, com és el manteniment de les nostres edificacions, en una mostra d'art col·lectiu, fet en comunitat i solidaritat entre les famílies veïnes.
És un projecte impulsat per l'arquitecte Albert Faus i el ceramista Toni Cumella, amb el suport del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i el Museu de Granollers. Compta amb la col·laboració de Ció Escobet, Carme Balada, Anna Mas. Comissari: Carles Quintás. Vídeo d'Agustí Coromines. Aquarel·les de Jordi Castells. Producció audiovisual d'Arian Botey i producció gràfica de La Museoteca SL.

Et poden
Interessar
...