FCC-Segell-banner4

Biblioteca

Presentació del llibre “Galerisme a Barcelona, 1877-2012” de Jaume Vidal Oliveras

bonart barcelona - 08/01/13
Baner_EugeniaBalcells_Bonart_360x356Banner-CMW-180x180px_v1-esp
El dijous, 10 de gener, a les 19.30 hores, a La Virreina LAB (Palau de la Virreina. La Rambla, 99) de Barceona es presentarà el llibre Galerisme a Barcelona, 1877-2012. Descobrir, defensar, difondre l’art, de Jaume Vidal Oliveras, editat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Art Barcelona, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

A la presentació intervindran el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; l’autor del llibre, Jaume Vidal Oliveras; el president de l’Associació Art Barcelona, Carlos Duran; i el director de Promoció dels Sectors Culturals i director de La Virreina Centre de la Imatge, Llucià Homs.

El llibre, que s’ha editat coincidint amb el vintè aniversari de l’Associació Art Barcelona, és un recorregut per la història de les galeries d’art de Barcelona durant els 135 anys que comprenen el període entre els anys 1877-2012.

El treball explica en els seus dos primers capítols els orígens de les galeries d’art de Catalunya i el període comprès entre la postguerra fins als anys 70. Aquest període es considera clau per a la consolidació d’un públic per a l’art contemporani.

Un tercer capítol està dedicat al boom de les galeries d’art i a la vitalitat que ha experimentat el galerisme a Barcelona durant les últimes dècades. El llibre, que repassa la història de galeries d’art que hi ha a la ciutat, es complementa amb un annex que inclou la relació de totes les exposicions i activitats de les galeries d’art de Barcelona entre els anys 1970 i 2012.

A la imatge, façana de la Galeria Eude de Barcelona.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-