BONART-817x68px-Màscara
Fins al 20 de gener, \

Exposicions

Fins al 20 de gener, "Les arts de Piranesi" a CaixaFòrum

bonart barcelona - 09/01/13
Eude, genericthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Fins al 20 de gener es pot visitar a CaixaFòrum Barcelona Les arts de Piranesi. Artista, arquitecte, dissenyador, vedutista, arqueòleg, antiquari, l'obra de Giambattista Piranesi (Mogliano di Mestre, 1720 - Roma, 1778) ha exercit una enorme influència en la cultura i l'art europeus. Les Carceri d’invenzione van servir d'inspiració a la poesia romàntica i a la novel·la gòtica. Les Antichità romane van fixar una imatge misteriosa de la ciutat sotmesa al pas del temps i van obrir el camí als paisatges metafísics de Giorgio de Chirico, Max Ernst o Salvador Dalí. La magnitud de les seves vistes i panorames, així com el contrast entre l'esperit fantàstic i l'execució realista de les seves làmines, fan de l'obra de Piranesi un espectacle inesgotable.

L'exposició que presenta CaixaFòrum aborda els gravats de Piranesi des d'una perspectiva inèdita. Al costat de l'artista visionari sorgeix un creador modern, compromès amb la renovació de l'arquitectura, autor de projectes decoratius i dissenyador d'objectes. Els més de dos-cents cinquanta gravats exposats pertanyen a la Fondazione Giorgio Gini, institució veneciana que conserva una de les més valuoses col·leccions de gravats de l'artista. Al costat d'ells, una reproducció en 3D de les Carceri d’invenzione. Una de les aportacions singulars d'aquest projecte ha estat la construcció de vuit prototips dels objectes dissenyats per Piranesi per part de Factum Art. S'inclouen també fotografies de Gabriele Basilico (Milà, 1944), un dels grans fotògrafs d'arquitectura de l'actualitat, que en aquesta ocasió ha visitat els més cèlebres llocs del Grand Tour, que als segles xviii i xix portava fins a la ciutat de Roma a viatgers de tota Europa, atrets per la grandesa de les ruïnes antigues.

Exposició concebuda per Michele de Lucchi, produïda per la Fondazione Giorgio Cini i Factum Art i organitzada per l'Obra Social la Caixa.

Et poden
Interessar
...