BANNER MY BESTYS 7

Exposicions

“Sant Cugat i els seus artistes” a la galeria Canals

“Sant Cugat i els seus artistes” a la galeria Canals
bonart sant cugat del vallès - 09/01/13

Sant Cugat i els seus artistes és el títol d’una mostra col·lectiva que reflecteix els inicis del Sant Cugat artístic i que presenta Canals-Galeria d’Art, amb obertura el dia 29 de gener, a les 19.30 h. al carrer de La Creu 16 de Sant Cugat. Es podrà veure fins el dia 7 d’abril.

La història de l’art contemporani a la ciutat de Sant Cugat es comença a desenvolupar a principis dels anys ’60, amb la creació de l’Escola Catalana de Tapís i amb la intervenció de tres artistes de la població, que es varen implicar en aquest moviment artístic que va donar fama internacional a la ciutat: Josep Grau Garriga el mes internacional artista nascut a la ciutat, Carles Delclaux i Josep Royo que treballa conjuntament amb Joan Miró en la realització de tota l’obra tèxtil de Miró. Paral·lelament al què passava en aquell centre, els germans Francesc i Miquel Cabanas i Alibau desenvolupaven una intensa tasca expositiva, dins els corrents fauves, per diferents indrets expositius del país. També la Teresa Farrés marcava pautes com a pintora i pedagoga. Era quan al centre Can Montmany, dirigit per la pintora Mercè Diogéne, s’hi desenvolupaven uns tallers amb una intensa activitat tèxtil.

En aquest context, a la ciutat sorgia l’entitat Estudi d’Art, on hi varen participar artistes com Josep Canals, Pep Codó, Carles Briega, Joan Tortosa, Xavier Figueras i Carles Cabanas. Més endavant, nous creadors es varen incorporar a la ciutat i hi varen obrir els seus tallers, com ara: Ferran Martí, Joaquim Chancho,  Graham Nash, Carmen Anzano, Martín Carral..., i a partir dels anys ’90, Sant Cugat ja és un referent com a terra d’artistes, amb artistes de repercussió internacional com Pere Formiguera, Sergi Barnils, Salvador Juanpere, Neus Colet...

La present exposició vol ser un reconeixement a alguns dels artistes de Sant Cugat, que han situat i situen Sant Cugat entre les ciutats d’art del país. A la mostra hi ha tapís, pintura, escultura, dibuix i fotografia dels artistes Carmen Anzano, Sergi Barnils, Carles Briega, Carles Cabanas, Francesc Cabanas i Alibau, Miquel Cabanas i Alibau, Josep Canals, Martín Carral, Pep Codó, Neus Colet, Carles Delclaux, Mercè Diogéne, Xavier Figueras, Pere Formiguera, Grau Garriga, Salvador Juanpere, Graham Nash, Josep Royo i Joan Tortosa.

A la imatge, "Forma II" de Carmen Anzano.

Eude, genericBonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

Banner_MaquinesdelTemps_970x250