MG_Bonart-1280x150p

Exposicions

Clàudia Troy al cicle "Projeccions" de la Cambra de la Propietat Urbana

Clàudia Troy al cicle \
bonart barcelona - 14/01/13
El dimecres 16 de gener a les 19’30 h. a la Seu de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona. Via Laietana, 22. S’inaugura l’exposició de Clàudia Troy dins del cicle Projeccions. La mostra es podrà visitar fins al 15 de març del 2013.

Projeccions és una iniciativa singular a Barcelona, nascuda el 2003 que presenta exposicions individuals d’artistes emergents. Es tracta de donar suport, difusió i experiència als artistes novells sorgits de les principals escoles de belles arts de Barcelona (Facultat de belles arts de la UB, escola Massana, escola Llotja, escola Eina), amb les quals s’estableixen uns convenis de col·laboració. Amb un comissariat acurat, el programa Projeccions permet copsar la varietat i qualitat de les propostes dels artistes joves. Les escoles de Belles Arts han acollit el programa Projeccions amb entusiasme. Es tracta d’una iniciativa única a la ciutat i extremadament beneficiosa per motivar i ajudar els artistes que comencen la seva carrera professional. L’exposició de Clàudia Troy es realitza en conveni amb del l’Escola Massana. Projeccions és comissariat per Àlex Mitrani, crític d’art i curador independent.

Emprant fils de colors i creuant-los en l’espai, Clàudia Troy crea unes peces que són pintura, escultura i llum, on les vibracions cromàtiques es fan gest, moviment i arquitectura. Parteix de clàssics de la modernitat cinètica com Gabo, Duchamp o Cruz-Díez. El seu treball és purista, acurat i subtil però, alhora, simple i artesanal. En aquest sentit hi ha una relació amb la tendència recent de reivindicació de les tècniques i maneres de fer artesanals que sovint han estat marginats i lligats a l’univers femení. Claudia Troy utilitza uns fils comprats al Brasil. De vegades s’inspira en l’estructura de l’hamaca. En d’altres ocasions, encabeix els seu tramats dins de modestes caixes de fruita. Hi ha una deliberada assumpció de mitjans humils i populars com una manifestació de principis: el refinament es troba en la simplicitat.
Revistes_Banner_300x250thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...