FCC-Segell-banner4
\

Biblioteca

"El treball és la Dictadura" a Yvorypress Space

bonart madrid - 15/01/13
180x180La-Galeria-201602-recurs
L'editorial Ivorypress prepara el llançament d'un nou volum de la sèrie LiberArs, la seva col·lecció de llibres d'artista de petit format. El projecte va a càrrec de Santiago Seerra i, sota el títol El treball és la Dictadura, serà el fruit d'una performance que tindrà lloc a Ivorypress Space durant nou dies. Trenta persones contractades pel salari mínim recomanat pel Servei Públic d'Ocupació (antic INEM) emplenaran a mà els mil exemplars que es publicaran del llibre, copiant una i altra vegada la frase El treball és la Dictadura.

Per contractar als treballadors s'ha publicat una oferta de treball al Servei Públic d'Ocupació Estatal, per la qual cosa es tractarà de persones en situació d'atur. Amb un bolígraf convencional i sobre els llibres encara buits, impresos només amb línies blaves-que emulen el paper que s'usa en els quaderns escolars- el seu treball servirà de profunda reflexió i denúncia de la situació actual de l'ocupació a Espanya. El públic podrà assistir a la performance, que estarà oberta a Ivorypress Space, carrer Comandant Zorita, 48 de Madrid, del 22 al 30 de gener de 10:00 a 14:00 hi de 15:00 a 19:00 h. L'edició resultant del llibre d'artista El treball és la Dictadura es posarà a la venda a un preu de 18 euros.

Aquest projecte està en línia amb el treball artístic de Santiago Sierra, que ha realitzat en els últims deu anys un gran nombre de performances reivindicatives en què han participat persones que són, d'alguna manera, víctimes de la situació que es denuncia. Així, el 2012 va col·locar a veterans de diversos conflictes armats com els de l'Afganistan, Colòmbia, Vietnam, Iraq o Irlanda del Nord cara a la paret, en accions realitzades a Nuremberg (Alemanya), Adelaida (Austràlia), Manchester (Regne Unit) o Bogotà (Colòmbia), entre altres ciutats. Així mateix, el 2010 va contractar a una sèrie de treballadors perquè es quedessin tancats a l'interior de caixes de cartró al Castello del Roccolo a Cerca (Itàlia) i, aquest mateix any, va enterrar completament a deu treballadors a la sorra de la platja de Calambrone (Itàlia).

Coincidint amb l'acció que l'artista realitzarà en Ivorypress Space, el públic podrà visitar fins el 2 de març de 2013 en la galeria Helga de Alvear l'exposició Els encarregats, mostra realitzada per Santiago Sierra conjuntament amb l'artista madrileny Jorge Galindo.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells