Expo Josep Coll 2022 baner
El 37è Saló d’Art Antic i Modern de la Fira de Barcelona se celebrarà del 6 al 10 de març

Certàmens

El 37è Saló d’Art Antic i Modern de la Fira de Barcelona se celebrarà del 6 al 10 de març

bonart barcelona - 25/01/13
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El Saló d’Art Antic i Modern de Fira Barcelona celebrarà la seva 37à edición del 6 al 10 de març, del 2013 a Fira de Barcelona. L’esdeveniment artístic està organitzat per Flaqué Internacional, Gremi d’Antiquaris de Catalunya i Agrupació d’Antiquaris de les Drassanes Reials. Reuneix milers d’exclusives obres de reconeixement internacional a la venda en un impactant repàs per la història de la creació artística amb els noms cabdals de l’art modern i contemporani.

L’estimulant viatge en el temps a fascinants èpoques i cultures que conviuen al Saló amb la contemporaneïtat   inclou joies de Picasso, Dalí,   Miró, Tàpies, Barceló, Plensa,Valdés, Rusiñol, Casas, Matilla, Millares, Nonell, Clavé, Blanchard, Oteiza, Saura, Palazuelo, Chillida, Domínguez, Zabaleta, Guinovart, Casagemas, Ponç o Victor Vasarely. En el marc del Palau 1 del recinte firal al costat de la Plaça Espanya i de les 11,00 a les 21,00 h, la proposta acull irresistibles peces i creacions de totes les èpoques, tendències artístiques i un ampli ventall de preus per a col?leccionistes, aficionats i experts en una gran posada en escena.

La darrera edició del 2012 va tornar a experimentar una excel·lent acollida amb la visita de 25.000 aficionats i col·leccionistes i un bon nivell d’operacions i  contactes en un context marcat per clares mostres de resistència pel que fa al mercat global de l’art i les antiguitats.

Sota l’estricta supervisió d’un prestigiós i rigorós Comitè d’Expertització,  el 37è Saló, transformat en una gran Sala d’Art,  presenta colpidores peces arqueològiques clàssiques de  Grècia, Roma, Egipte, Mesopotàmia així com precolombines o etrusques, obres mestres del Regne de Gandhara o de l’antiga Xina; torbadores escultures medievals, captivadores escultures, una impactant representació de les arts tribals, treballs d’Alta Època,  avantguardes pictòriques del XIX i XX o suggeridores propostes contemporànies.

El recorregut, que abraça tota la història de l’art, brilla amb impactants talles romàniques i gòtiques, meravelles de les arts decoratives i del modernisme internacional, mobiliari de diferents èpoques i estils, marfils, porcellanes; edicions bibliogràfiques úniques al món dels segles VIII al XVI, fascinants icones gregues i russes del XVII, XVIII i XIX, cotitzats gravats japonesos del XVIII,  instruments científics i nàutics o mapes de gran valor.

Una alta gamma de joieria de diferents períodes, inspiracions i influències i obres de mestres de l’Art Nouveau com els francesos Émile Gallé i Louis Majorelle conviuen amb  genialitats de Gaspar Homar, Busquets i Jané, Ribas i Anguera  Joan Esteva o Eusebi Arnau, il?lustres exponents del moble i escultura modernista.

El Saló, un autèntic museu de museus, acull també una selecció de firmes imprescindibles com les de Joaquim Mir, Anglada Camarasa,  Joaquim Sunyer, Hernando Viñes, Ramon Martí Alsina, Joan Hernández Pijuan, Manolo Hugé, Eliseu Meifrén, Antonio Reyna, Albert Ràfols Casamada, Modest Cuixart, Emili Grau-Sala, Francesc Gimeno, Arcadi Mas i Fondevila, Luis Feito, Esteban Vicente, Juan Bautista Porcar, Juan Llimona, Ricardo Opisso, Jorge Castillo,  Modest Urgell, Ramon Tusquets, Joan Roig Soler, Ricard Canals, Josep Amat, Carles Nadal, Rafael Duran Camps, Ricard Urgell, Juan Barjola,  Segundo Matilla , Celso Lagar, Andreu Alfaro, Casimir Martinez Tarrasó, Baldomero Galofré, Josep Tapiró, Feliu Elias, Ramon Pichot, Apel?les Fenosa o Enric Clarasó.

A la cita no hi faltaran artistes com Marià Fortuny, Pere Pruna, Laureà Barrau, Ramon de Capmany, Josep de Togores, Moisés Villèlia, Francisco Borés, Joaquín Peinado, Orlando Pelayo, Ginés Parra, Ismael G. De la Serna, José Moreno Villa,  Ignacio Zuloaga, Pablo Gargallo, Enric Casanovas, Joaquín Torres-García,  Josep Mª Sert,  Pere Torné Esquius, Lluís Rigalt, Equipo Crónica, Grup El Paso, Manuel Hernández Mompó, Cirilo Martínez Novillo, Joaquim  Terruella, Carlos Pazos, T. Muñoz Lucena, Menchu Gal, Josep Cusachs, Jose María Tamburini, Grup Dau al Set, Enric Porta o Joan Rebull.

A la imatge, visita del president de la Generalitat de Catalnya, Artur Mas i la seva esposa Hwlena Rakosnik, visitant el Saló l’any 2012.

 

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68