970x250_appec2021
La segona edició del Festival Mirades de Dones tindrà caràcter estatal

Notícies

La segona edició del Festival Mirades de Dones tindrà caràcter estatal

bonart madrid - 25/01/13
Eude, genericthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
La primera edició d'aquest festival, una iniciativa de l'Associació MAV (Dones en les Arts Visuals) va tenir lloc únicament a Madrid i es va celebrar el passat mes de març de 2012. El propòsit principal del Festival Mirades de Dones (FMM13), és el de difondre el paper de la dona dins de tots els àmbits professionals de les arts visuals. En 2013 el Festival Mirades de Dones comptarà amb la participació de galeries, museus i centres d'art d'Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella Lleó, Catalunya, Galícia, Comunitat de Madrid, Navarra, País Basc i València.

El propòsit principal del Festival, és el de potenciar i donar visibilitat al paper que té la dona dins de tots els àmbits professionals de les arts visuals. Amb aquest objectiu, el Festival convida a museus, galeries d'art i centres artístics a sumar-se al Festival amb mostres de dones artistes durant el mes de març, amb l'objecte d'aglutinar el major nombre d'exposicions protagonitzades per dones i "ocupar" ara a escala nacional ? l'agenda expositiva d'aquest mes.

En la segona edició del FMM participaran els museus i centres d'art més importants d'Espanya, entre els quals hi ha el Museu del Prado, el Museu Thyssen Bornemisza, el Museu Reina Sofia, el Museu Lázaro Galdiano, el CA2M de Móstoles, l'IVAM de València, el MAC de la Corunya, Es Baluard i Casal Solleric de Palma de Mallorca, el Centre Andalús d'Art Contemporani a Sevilla, el MECA d'Almeria, el Museu Carmen Thyssen o el CAC de Màlaga. Altres centres que se sumen al Festival són la Casa d'Amèrica (Madrid), la sala d'exposicions Joana Francès de Saragossa, i el Centre Centre de Madrid, a més de a la perifèria d'aquesta ciutat el CEART de Fuenlabrada i el Centre d'Art de Alcobendas. Quant a Fundacions que se sumen a aquesta edició: Mapfre de Madrid, la Tàpies de Barcelona, ??Pilar i Joan Miró de Palma de Mallorca i la Picasso de Màlaga. S'han adherit igualment a la segona edició del Festival l'Institut Cervantes, l'Aliança Francesa, l'Ambaixada dels Estats Units d'Amèrica, el Centre de Mèxic i el Goethe Institute.

A la imatge, Soledad Córdoba de la Sala Juana Francés de Saragossa. A sota, Frida Khalo.

Khalo, Frida-Festival Dones, 2013

Et poden
Interessar
...