JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Alumnes de l’Escola d’Art d’Olot exposen els seus treballs al Mas d’en Dorra

bonart fortià - 08/02/13

Des del Mas d’en Dorra es vol potenciar el talent i la creativitat dels més joves. Entre els que avui comencen la seva carrera artística a escoles d’art de ben segur que es troben artistes que en un futur seran reconeguts a diversos nivells. En sintonia amb la línia de treball de la galeria, el paisatge ha estat el tema que ha centrar l’exposició en la que trobem pintura, fotografia, escultura, gravat i fins i tot una instal·lació. Els alumnes de l’Escola d’Art d’Olot exposen als seus treballs al Mas d’en Dorra. La inauguració serà el dissabte 9 de febrer a les 12 h i l’exposició es podrà veure a fins el 3 de març.

L’exposició, Llocs comuns, són una mostra de les obres que sorgeixen del treball proposat des de diferents matèries i enfocaments disciplinaris a partir d’un tema: el paisatge. La primera pregunta que hem debatut a l’aula, és de què parlem quan esmentem la paraula paisatge. Tot i proper a la idea d’espai, el paisatge en dista per la seva dimensió cultural que ultrapassa el fenomen físic.  Tot i proper a la idea de lloc, en el seu conjunt de significats compartits, se n’allunya per la seva voluntat estètica.Així doncs, sembla difícil de concebre la noció de paisatge sense la mirada que l’articula, esdevenint un lloc no sols viscut sinó experienciat, sentit, pensat… Malgrat tot, aquesta presentació d’un lloc propi sovint ha esdevingut massa comú, i en aquest sentit hem triat com exemple el Leporello que desplega davant els ulls de l’espectador la memòria d’un viatge pre-visible. Magritte, recull a key to the fields, una obra on metafòricament coincideixen la imatge congelada en el vidre de la finestra a mode de quadre pictòric i la del paisatge “real” exterior. Davant els nostres ulls s’esberla el paisatge-finestra, construït a través de la mirada dels altres. Ens queda sortir de nou, directament a trobar el real, per tal de possibilitar un cop més la recerca de la forma.

Exposen els alumnes Georgina Rubio, Roser Matas, Dimas Peracaula, Gerard Folgado, Mar Argemí, Jordi Ciurana, Susana Gurrea, Jordi Vives, Aïda Puig, Genís Cordomí, Claudia Mata, Marina Feliu, Alba Perea, Javi Funes, Núria Zaragoza, Georgina Agulló, Alba Baró, Albert Mach, Laura Fontdecaba, Isona Daranas, George Pearce, Genís Codormí, Jordi Llagostera, Alfons Gil, Mar Argemí , Roser Matas, Pere Croses, Neus Carrera, Marc Torrent, Albert Gimenez i Berta Prujà.

A la imatge, jardins del Mas d'en Dorra.

 

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021DP_Bonart-180x180

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px