BannerFCC_Bonart
Exposició fotogràfica de la xinesa Liu Xia al Castell de Montjuïc

Exposicions

Exposició fotogràfica de la xinesa Liu Xia al Castell de Montjuïc

bonart barcelona - 09/02/13
Baner_MarDeFons_Bonart_180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El dimecres, 13 de febrer, a les 16.15 hores, es presentarà l’exposició La força silenciosa de Liu Xia. A l’acte, que tindrà lloc a les sales d’exposició del pati d’armes del Castell de Montjuïc, hi assistiran el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, el director de Patrimoni, Museus i Arxius de l’Ajuntament de Barcelona, Josep Lluís Alay, i el comissari de l’exposició, Guy Sorman. L’exposició s’inaugurarà el mateix dimecres, 13 de febrer, a les 17 hores.

Liu Xia (Pequín, 1959) és poetessa, pintora, fotògrafa i una de les artistes més destacades de la Xina actual. L’exposició presenta 26 fotografies fetes entre 1996 i 1999, període en què el seu marit, l’escriptor i activista, Liu Xiaboo va ser internat en un camp de reeducació, acusat de desordre públic. Actualment, i des del 2009, Liu Xiaboo compleix una condemna d’onze anys de presó per la seva participació en la difusió d’un manifest en favor de la transició democràtica a la Xina. Quan Liu Xiaobo va ser guardonat amb el premi Nobel de la pau l’any 2010, Liu Xia va ser posada sota arrest domiciliari sense càrrecs ni judici. Des de llavors ha estat privada de qualsevol tipus de contacte amb l’exterior.

El treball fotogràfic de Liu Xia tracta principalment sobre la llibertat d’expressió, per aquest motiu li ha estat prohibit exposar al seu país. Fins a la inauguració d’aquesta exposició itinerant, l’octubre de 2011, les seves fotografies només es podien veure en privat o a Internet. Des d’aleshores, la mostra ha passat per ciutats com Boulogne, Nova York, Madrid, Hong Kong, Taipei, Berlín, Varsòvia o Hamburg. A Barcelona es podrà veure fins al 24 de març, i després continuarà el seu recorregut per les ciutats de Tòquio, Kyoto, Amsterdam, Londres, Richmond o Nàpols.

Et poden
Interessar
...