Visites Palau Moja_1280x150

Exposicions

El Museu del Modernisme Català commemorarà el tercer aniversari amb novetats

El Museu del Modernisme Català commemorarà el tercer aniversari amb novetats
bonart barcelona - 12/02/13
El proper dia 14 de març el Museu del Modernisme Català de Barcelona commemorà el seu tercer aniversari. Ho farà amb l’inauguració de la nova col·lecció permanent que presenta interesantísimes novetats. El museu ha incorporat gairebé trenta noves obres dels artistes més significatius del nostre llegat cultural.

Entre les obres que s’incorporen cal destacar dos dibuixos al carbó i pastel de Ramon Casas, un dels quals és el retrat de la seva model, amant i esposa Júlia Peraire, en el que hi ha predominen els gustos de la moda de començaments del segle XX. També es presenta l’arquimesa de la desapareguda Casa Trinxet de Josep Puig i Cadafalch (ubicada a Còrsega, 268, cantonada amb Balmes, al costat del carrilet que comunicava Barcelona amb Sarrià) on en destaquen les potes salomòniques, que feien conjunt amb el mateix tipus columnes que hi ha via al hall d’entrada i el saló de la casa. De Gaspar Homar cal esmentar l’espectacular paraigüer de grans dimensions, amb un magnífic treball de marqueteria que decora bona part d’aquest moble de rebedor. D’un altre gran ebenista i decorador, Joan Busquets, es presenta el banc-escó d’un refinament exquisit, que pertanyia a l’estudi del fotògraf Pau Audoard, i ocupava els baixos de la Casa Lleó Morera al Passeig de Gràcia (avui dia, seu de la botiga de Loewe). També es pot veure a la nova col·lecció permanent del Museu del Modernisme Català el cartell de la tercera exposició internacional de Belles Arts de 1896 d’Alexandre de Riquer, de grans dimensions i considerat el primer cartell modernista. Tanca aquesta selecció d’obres el delicat joc de tasses de plata del taller dels germans Masriera, resultat d’un precís i meticulós treball d’orfebreria.

A la imatge, "Joc de dues tassas" dels germans Masriera, 1901-1906. A sota, , "Lady en interior" de Ramon Casas Carbó (Barcelona, 1866-1932).
180x180-BONART-IANial nou-180x178

Et poden
Interessar
...