Expo Josep Coll 2022 baner
\

Notícies

"Comisart", nou programa de "la Caixa" per promoure el comissariat emergent

bonart barcelona - 13/02/13
220317_Verdu_Bonart-180x180Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
L’Obra Social la Caixa ha obert el 12 de febrer el termini d’inscripció per participar a Comisart. Noves mirades sobre la Col·lecció de la Caixa, una nova convocatòria d’ajuts creada per l’entitat per promoure el comissariat emergent en l’àmbit de l’art contemporani. Comisart s’emmarca en la voluntat de l’entitat de contribuir a la professionalització del sector. El programa ofereix l’oportunitat de treballar amb obris de primer nivell i de presentar un projecte expositiu en condicions professionals, col·laborant amb especialistes i posant tots els mitjans de l’Obra Social la Caixa a disposició dels personis seleccionades. Amb la posada en marxa de Comisart, l’Obra Social dóna continuïtat a la seva llarga trajectòria de compromís amb els nous talents de l’àmbit de la cultura en general i dels arts visuals en particular. Al llarg dels anys, l’entitat ha programat diverses iniciatives amb la voluntat de donar més projecció a personis joves que iniciïn el seu camí professional i, a la vegada, reforçar la seva a posta per l’art emergent. D’altra banda, la iniciativa entronca amb la històrica voluntat d’augmentar la capacitat de generar coneixement i sensibilitat envers l’art més actual. Fer conèixer la creació contemporània trencant els barreres que sovint la separin del públic és un dels objectius de l’Obra Social la Caixa en l’àmbit cultural. Així, la programació cultural de l’entitat presta una atenció especial als manifestacions artístiques més recents, sigui donis dels diferents exposicions que programa, sigui mitjançant adquisicions de la seva pròpia col·lecció d’art contemporani. La Col·lecció d’Art Contemporani Fundació la Caixa està formada actualment per més de nou-centes obres, i en els seus fons hi ha treballs dels artistes més importants dels últims trenta anys. La Col·lecció és avui un punt de referència artístic, com ho demostren el préstec constant d’algunes dels seves obris per a exposicions d’arreu del món i l’organització de nombroses exposicions als centres Caixaforum i mostres itinerants a Espanya, Europa i arreu del món.

El nou programa de suport al comissariat emergent de l’Obra Social la Caixa”està destinat a comissaris d’art menors de 40 anys, amb nacionalitat o residència espanyola i que prèviament hagin comissariat un mínim de tres exposicions. Quedessin descartats els comissaris que tenen una trajectòria professional consolidada. Comisart és concreta en un programa de periodicitat biennal en el qual és desenvoluparan tres projectes expositius específics a partir dels obris disponibles que formin la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació la Caixa. S’apostarà per projectes innovadors tant pel que fa als lectures i els reflexions com als formis que aportin plantejaments creatius. Les exposicions s’inclouran en la programació anual de Caixaforum Barcelona i quedarà oberta la possibilitat que itinerin, com també que s’estableixin col·laboracions amb altres institucions. Els exposicions també podran englobar obris de joves artistes que comencen la seva trajectòria professional, com a complement de la Col·lecció, sempre que siguin obris ja produïdes i que no formin part dels fons de cap altra institució. Les persones seleccionades rebran un ajut de 6.000 euros cadascuna i disposaran dels recursos i l’assessorament de l’equip d’exposicions de l’Obra Social la Caixa. El desenvolupament de cada projecte tindrà una durada total de quatre mesos. Durant el primer mes, els comissaris tindran accés a la Col·lecció i a l’equip de l’Obra Social la Caixa per a la definició del projecte, mentre que els tres mesos restants és dediquessin a dur a terme totes els tasques de preparació de l’exposició.
La inscripció i la presentació dels projectes és faran a través de l’aplicació creada al web de l’Obra Social la Caixa. En aquesta primera edició, és podran presentar els candidatures a partir del 8 de febrer i fins al 8 de març de 2013. És previst que la primera dels exposicions és pugui veure a la Sala 2 del centre cultural Caixaforum Barcelona a partir de l’octubre del 2013. Aquesta sala, de més de 300 metres quadrats, està plenament consolidada com a espai permanent per oferir noves interpretacions sobre els fons d’art contemporani de l’Obra Social la Caixa. Actualment, la sala acull el cicle Què pensar, Què desitjar, Què fer. Col·lecció d’Art Contemporani Fundació la Caixa, que comissaria Rosa Martínez. Recentment, a més a més, s’hi han pogut veure mostres monogràfiques d’artistes emergents, com llaura Pierre Huyghe, Omer Fast i Bestué & Vives.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1