banner-elscatala-817x88px
La mirada peculiar de Jaume de Laiguana al Palau Robert

Exposicions

La mirada peculiar de Jaume de Laiguana al Palau Robert

bonart barcelona - 21/02/13
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021180x180
La Generalitat de Catalunya organitza la mostra  Jaume de Laiguana. Exposició fotogràfica. Retrospectiva 1997-2012, que s'inaugura el 29 de febrer al Palau Robert de Barcelona i que estarà oberta al públic fins al 26 de maig. La iniciativa compta amb el patrocini de l’empresa COSMIC i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Les fotografies i els vídeos explicatius del procés de realització de les obres donen a conèixer el talent, la mirada peculiar i el mètode de treball d’aquest fotògraf que no creu en la perfecció sinó en la bellesa del que és imperfecte; la qual cosa li fa preguntar-se constantment sobre la manera més perfecta de plasmar, tot i ser conscient que mai no ho aconseguirà del tot. “Cada foto –assenyala– és el final d’un camí que acaba on havia començat. I cada fotografia és començar de nou des de zero. Perquè amb cada nou projecte començà un nou camí i aprenentatge”.

L'exposició és una àmplia retrospectiva en la qual Jaume de Laiguana presenta la seva obra fotogràfica i els processos de preparació i realització de les obres, de manera que l'espectador es podrà acostar més i comprendre millor el seu treball del dia a dia. La mostra, a més, representa un punt i a part en la seva trajectòria fotogràfica. Amb ella s'inicia un període més allunyat de la publicitat, i s'acosta a la fotografia més artística i personal, donant així un primer pas en el món de l'art.

Gran part de l'obra de Jaume de Laiguana té l'origen en la publicitat, però aconsegueix vida pròpia. I és que una de les seves principals facultats és convertir els treballs per encàrrec en treballs d'autor, enfocant-los des del seu propi i particular punt de vista. La seva obra també inclou altres projectes que reflecteixen problemàtiques socials i el principal objectiu és fer reflexionar l'espectador.

La virtut del defecte. La recerca incessant de la bellesa en les imperfeccions, els accidents o les casualitats. La provocació.  L’inconformisme. El treball i l'aprenentatge constant. Són ingredients que marquen en gran mesura l'obra de Jaume de Laiguana, atorgant-li el seu inconfusible, atractiu i particular segell d'autor.

Després treballar diversos anys com a director d’art, Jaume de Laiguana. (Barcelona 1966) va iniciar, a mitjan dels 90, la seva trajectòria com a fotògraf, participant en importants campanyes publicitàries. Poc després va començar a realitzar espots i videoclips, aconseguint en molt poc temps el reconeixement nacional i internacional. La seva trajectòria té nombrosos reconeixements, entre els quals s'inclouen prestigiosos premis de publicitat, fotografia i diverses nominacions als MTV llatins i als Grammy. El seu esperit pluridisciplinar també l'ha portat a produir i dirigir escenografies de gires mundials de destacats artistes musicals, i a realitzar diversos documental

Jaume de Laiguana també ha publicat diversos llibres fotogràfics sempre marcats, a més de per la seva particular visió estètica, per un rerefons de denúncia social. Els seus beneficis han estat donats a diferents causes, des de la lluita contra la sida o la protecció del medi ambient fins a la concessió de beques per a fotògrafs novells.

A la imatge, Jaume de Laiguana / 2002; model, Vanessa Lorenzo. Fotografia de la sèrie per reflexionar sobre el maltractament al medi ambient.

 

Et poden
Interessar
...

PERICO_PASTOR_Expo-maig