banner-elscatala-817x88px
El MAC Gas Natural Fenosa inaugura \

Exposicions

El MAC Gas Natural Fenosa inaugura "Itineraris del vídeo. De LOOP a SCREEN"

bonart la corunya - 22/02/13
Eude, genericImpremta Pages - banner-180x178
El Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa (MAC) inaugura el 21 de febrer a la Corunya Itineraris del vídeo. De LOOP a SCREEN (2003-2013), una exposició que reuneix una selecció de 19 obres de vídeo i cinema d'artista que, dins del context de les fires LOOP –primera fira mundial especialitzada en vídeo i cinema d'artista– i SCREEN –festival de referència en el videoarte– de Barcelona, il·lustren la diversitat de pràctiques i perspectives de la creació audiovisual i l'evolució del videoarte des dels anys 70 fins a l'actualitat.

L'exposició, que estarà oberta al públic fins al proper 12 de maig, ha estat comisariada per Carlos Durán, fundador i codirector de SCREEN Projects, i posa en relleu que la majoria de peces exposades provenen de col·leccions espanyoles, la qual cosa certifica la bona acceptació que el videoarte ha tingut entre el col·leccionista del nostre país en comparació dels països del seu entorn.

La mostra té la intenció de ser la porta d'entrada per al neòfit, una manera que descobreixi les diferents tendències de la videocreación, però sense atendre a cotilles, amb peces que fins i tot tenen una mica de performance, videodanza o documental. Entre les 19 obres hi ha
creacions de reconeguts artistes nacionals, com Miralda, Cristina Lucas, Benet Rossell i Mabel Palacín, però també de destacats representants estrangers, com Qiu Anxiong, Carlos Garaicoa, Douglas Gordon i William Kentridge.

L'agència cultural SCREEN Projects neix en 2003 a Barcelona amb el llançament de la primera fira mundial especialitzada en vídeo i cinema d'artista LOOP, a la qual segueix el SCREEN Festival, un projecte de ciutat i esdeveniment de referència europeu del videoarte. Des de
llavors, realitza exposicions, esdeveniments i conferències en col·laboració amb diferents entitats en nombrosos països del món, consolidant-se com un espai de referència per prendre el pols a la creació audiovisual.

A la imatge, vídeo de Douglas Gordon.

Et poden
Interessar
...

banner-pablito