FCC-Segell-banner4

Notícies

El Consori de Sitges programa sortides culturals a Madrid, Girona i Montjuïc

bonart sitges - 28/02/13
220317_Verdu_Bonart-180x180Banner_DIM2022_180x180_01
Primavera intensa en la programació cultural dels museus de Sitges. A més del cartell d’activitats pròpies –que s’incrementarà en les properes setmanes–, el Consorci del Patrimoni de Sitges ha programat tres sortides culturals a Barcelona, Madrid i Girona, per aquest ordre, per a conèixer peces artístiques, visitar exposicions i assistir a iniciatives culturals.

Visita a la Col·lecció de carrosses fúnebres. La primera cita és dissabte 23 de març al migdia i és la destinació més propera: el cementiri de Montjuïc, a Barcelona, per a conèixer la recentment inaugurada Col·lecció de carrosses fúnebres. Es tracta d’un espai que ofereix la possibilitat d’ensenyar de ben a prop l’art de les carrosses i aprendre, mitjançant les més innovadores tecnologies, el significat de les expressions artístiques a través de la variada i rica simbologia funerària que contenen. L’itinerari per la col·lecció permet aproximar-se a la història dels segles XIX i XX de Barcelona a través dels ritus funeraris. La col·lecció presenta també la mítica Estufa, una de les carrosses més emblemàtiques, tirada per quatre cavalls, com es va fer en els enterraments de Santiago Rusiñol i Enric Prat de la Riba.El grup sortirà de Sitges a les 10 h del matí i tornarà al migdia. La visita és gratuïta.

Bohemis i impressionistes a Madrid. La segona visita serà el cap de setmana del 12 i 13 d’abril a Madrid amb motiu de l’exposició Luces de Bohemia. Artistas, gitanos y la definición del mundo, que organitza la Fundació Mapfre i que mostra dos olis de Santiago Rusiñol del fons del Cau Ferrat: Cementiri de Montmartre i Retrat del gravador Ramon Canudas.L’excursió també visitarà la mostra Impresionistas y postimpresionistas, que s’exhibeix a la mateixa Fundació Mapfre, el museu del Prado i el museu Centre d’Art Reina Sofia.

Temps de flors a Girona. La tercera i darrera sortida és a Girona el 15 de maig. L’excursió està organitzada conjuntament amb la Comissió de Corpus i té com a destinació principal la 57a edició de l’exposició de flors, que cada primavera organitza la ciutat. La visita, però, permetrà conèixer a altres espais d’interès de Girona, com la catedral, el Call jueu, els banys àrabs o els jardins de la Francesa, així com una visita al conjunt del barri Vell, que durant els dies de l’exposició es guarneix i decora amb flors. La visita té un cost de 40 euros, que inclou també el dinar en un restaurant de la ciutat. A mitja tarda, el grup serà de nou a Sitges.

Les inscripcions per a les tres sortides han de fer-se al 93 894 29 69.

A la imatge, inauguració de Girona Temps de Flors de l'any 2012.

 

Et poden
Interessar
...

PERICO_PASTOR_Expo-maig