Expo Josep Coll 2022 baner
“Jordi Fornas, pintor” a la sala Pere Pruna del Museu de Montserrat

Exposicions

“Jordi Fornas, pintor” a la sala Pere Pruna del Museu de Montserrat

bonart montserrat - 28/02/13
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
El dilluns dia 4 de març s’inaugura l’exposició Jordi Fornas, pintor, a l’Espai d’art Pere Pruna del Museu de Montserrat fins el 9 de juny de 2013. A l’acte hi prendran part la comissària de la mostra, Sílvia Muñoz d’Imbert, el director del MDM, P. Josep de C. Laplana, i el P. Abat de Montserrat, Josep M. Soler.

Jordi Fornas Martínez va ser el grafista de capçalera de la revista Serra d’Or durant molts anys. Conegut sobretot com a dissenyador, forma part del grup capdavanter d’artistes i intel·lectuals que van contribuir decisivament a modernitzar la cultura catalana dels anys 60, en el seu cas des d’una estètica pop. Aquesta exposició antològica voldrà ser una homenatge pòstum, i estarà centrada exclusivament en la seva producció pictòrica i escultòrica, molt més desconeguda.

Jordi Fornas preferia ser considerat essencialment com a pintor. Ocult darrera el gran èxit que havia tingut com a dissenyador, forma part d’una generació d’artistes, molts d’ells sorgits dels Salons d’Octubre (entre els anys 1948 i 1957) que no estan prou presents en les col·leccions públiques de les institucions catalanes, ni en el nostre imaginari.

Per a retre un merescut homenatge a Jordi Fornas, el Museu de Montserrat presentarà fins al 9 de juny, aquesta exposició a la sala Pere Pruna en què es fa un breu recorregut per les obres més emblemàtiques de l’artista, un itinerari que s’inicia a partir de la seva estada a Eivissa, i que repassa l’etapa de Palautordera, així com també les etapes en els estudis de Sants, Sarrià i Ciutat Vella de Barcelona.

A la imatge, “Eivissa des del mar” de Jordi Fornas.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat